Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 10 januari 2011

I gott sällskap


Varsågod, tanterna och farbröderna på renhållningskontoret i Norrtälje.
Nu har vi skottat.
Som FA-AN har vi skottat.
Gud nåde er om ni inte kommer och tömmer slambrunnen.
Häxan Surtant muckar man inte med ostraffat.

Och var det någon tidning som tordes publicera min insändare då?
Verkligen inte.
Tidningsfolket har väl sommarstugor därute i Roslagsspenaten hela högen. Törs inte stöta sig med dom som bestämmer över bygglov och annat man kan behöva.

Men det är ju inte för sent ännu. Insändaren kanske får ligga till sig ett tag.
Annars brukar tidningar vara relativt snabba.
SvDs familjeredaktion är dock mer än lovligt seg.
Skickade i juni 2009 ett erbjudande till redaktionen att använda några av mina tulpanbilder som utfyllnad, i stället för den halvsuddiga bilden på en vanlig, trist röd tulpan dom slänger in lite då och då.
I dag fick jag svar.
Nej tack, "vi anväder extremt sällan sådana bilder".
Man får hoppas att dom "extremt sällan" låter sina mejl ligga obesvarade i ett och ett halvt år.
Har alltid trott att de årsgamla bröllopsannonserna berott på att brudparen haft annat för sig.
Men, kanske inte.

Stockholmspolisen hade en insändare i fredagens DN. Skribenten var upprörd över att ungdomar dräller omkring på stan utan tillsyn, att föräldrar är packade i barnens närhet och en massa annat som är moraliskt förkastligt. Frågan är bara om det är polisens sak att mästra länets föräldrar? Ingår det i polisens uppdrag? Det borde finnas viktigare saker för polisen att ta itu med.

Helena Benaouda har varit aningslös, säger hon.
Inte för att jag har några svärsöner, men nog borde man kunna ha bättre koll på sin närmaste familj? I alla fall om man är företrädare för en så stor grupp människor som Sveriges muslimer. Hur kan föreningen uttala ett fortsatt stöd för en så aningslös talesperson?

Kan inte Lars Ohly sluta flina snart? Pr-konsulten som lärde ut det tricket borde säga åt karl'n att det räcker nu.

Centerpartisten som ville införa extra skatt för tjocka människor säger att han har blivit totalt misstolkad. Han känner väl att det är läge att komma med det nu när han har blivit hotad av uppretade bloggläsare. Men fortfarande har han inte förklarat vad han menade med förslaget. Eller vad han menade med att bidragsfuskare ska kläs i hyenadräkt och stå till allmän beskådan vid olika köpcentra. Vari ligger misstolkningen?

Miljöpartister vill förbjuda dubbdäck. Kan bara säga att utan dubbdäck hade bilarna legat som blåbär längs dikena under gårdagen. Det var iskana, även på de stora vägarna, eftersom alla saltbilsförare hade söndagsledigt.
Mer olyckskaos är att vänta, skriver Aftonbladet.
Vad säger sankta Maria om det?

Ingvar Oldsberg har tarmcancer. "En ovanlig cancerform" skriver en ung blondin. Jag hajar att man inte alltid kan hinna göra grundlig research, men det är ganska enkelt att få fram att det är den tredje vanligaste cancerformen. Good luck, Ingvar, säger jag.

Tragedi i Brighton. En man drunknade när han försökte rädda sina hundar ur det iskalla havet. Räddningsbåtar, poliser och helikopter sattes in för att rädda mannen (och hundarna?). Nu förstår jag alla skyltar om hundförbud längs stränderna där.

Victoria Beckham sägs vara gravid igen. Tippar inte hon framåt om hon får några extra kilon på den där tokmagra kroppen?

Experter tipsar om hur folk ska klara av att betala sina bostadslån. "Hot mot bostadsekonomin" kallar Expressen de kommande räntehöjningarna.
Om mäklarna inte gjorde glädjekalkyler skulle folk inte förköpa sig.
Å andra sidan skulle inte mäklarna få lika fett betalt då.
Och det vore ju synd om dom.

Faddes mamma säger att det är kvinnornas fel att han sitter i fängelse. Hon har därmed avslöjat att hennes son är en komplett idiot, utan förmåga att tänka och agera på egen hand. Taskig uppfostran?

Börje Ahlstedts bok sågas i flera recensioner. Ska man sammanfatta recensenternas omdömen kan man säga att han är en surgubbe.
Visst är det skönt att ojja sig och gnälla.
Tell me about it.
Surtant is my middlename.

Hade i helgen förmånen att supéra med ett gäng damer med synnerligen välmöblerade huvudkontor. Skarpa hjärnor, vassa tungor och faktiskt en och annan surtantstendens. Minsann.
Jag är i gott sällskap.
Det känns tryggt.

Snälla flickor kommer till himlen.
Vi andra kan komma hur långt som helst.
Liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.