Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 24 januari 2011

Vildsvin och vilda svin


"Regeringen vill förbjuda fotografering utan lov" ropar Expressen idag. Det låter verkligen inte klokt, tycker man. Tills man läser vad det är regeringen egentligen vill förbjuda; att utan lov fotografera folk i provhytter, på toaletter och "utrymmen för viss integritet". Då lät det plötsligt klokare.

I City är Göran Greider 87% säker på att Nuder blir ny (s)-ordförande. I SvD säger Nuder själv att han absolut inte kommer att kandidera. Men Greider kanske inte läser Svenskan?

Veronica Palm däremot vill gärna. Likt en papegoja upprepar hon de första interna reaktionerna efter katastrofvalet: "Vi var inte tillräckligt tydliga".
Jag har sagt det förut och säger det igen: Ni var j-ligt tydliga. Det var därför ni tappade röster. Haja!

Har svårt att fatta varför det är så himla spännande varenda gång Agneta Sjödin har en ny snubbe. Årets nyhet en gång varannan månad. Liksom. Fast det är klart, hon varierar sig i alla fall. Från frikyrkopastor till kameraman till drängfull dokusåpadeltagare. Bra eller dåliga byten?

Barn och ungdomar får allt sämre kondis. Vad är det för konstigt med det? Föräldrar skjutsar på rullbrädor som hängs på barnvagnar, i pulkor och i sittvagnar till barnen börjar skolan. Sen vidtar skjutsande medelst bil till allsköns aktiviteter. Vad är det för fel på att gå/cykla/åka buss. Och jag köper inte argumentet med pedofiler på stan.

Fortfarande verkar Aftonbladet tycka synd om de svenska vildsvinsjägarna som åkte på däng i Tunisien. Alltså, varför åkte dom till Tunisien? Det finns alldeles för många vildsvin här hemma.

Apropå vildsvin.
Sexskandalerna kring Berlusconi. Italiens största porrskådis kommer till hans försvar. Är det bra eller dåligt?

Fler vildsvin.
Alkohol är ett fördärv. Särskilt de numera så otroligt populära bag-in-box-vinerna. Man kan använda dom som tillhygge, visade en snubbe på Rådmansö i helgen. Han klippte till sin fru med boxen. Aj!

Språket, språket...
"Kyrkoflykt" - never heard of. DN har hittat på ett ord för det tillfälle då SD lämnade Domkyrkan mitt i gudstjänsten. Hm?
"Utfordra". Krönikör i DN Bostad som matar fåglarna. Eh?
"Border collies". Borde inte DNs vetenskapsredaktör veta att -s inte är en svensk pluralform?

Jag blir snart befordrad till ordkommissarie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.