Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 18 januari 2011

Hellre Blind & Döv än Se & Hör


Var hos frissan nyligen. Jo jag vet, alla brukar skylla på det när dom läser skvallertidningar, men mina snasktidningsinköp begränsar sig till sommarsemestern. Just den tidning jag fick tag på hade någon slags krönika över året som gått. I hela tidningen.
Alltså, vad lider dom av som jobbar på tidningen?
Äter dom huggorm till frukost hela bunten?
Tidningen innehöll bilder på kändisars celluliter, bilringar, rynkor och blåtiror. Kända människors underkläder, brist på underkläder samt i övrigt pinsamma klädtabbar. Två uppslag ägnades åt vilka som vänsterprasslat och med vem. Därpå bilder på skådisar utan make-up, plastikopererade kändisar och icke plastikopererade. Allt detta kommenterat på det absolut mest kränkande vis man kan tänka sig. Värre faktiskt. Inte ens under mina värsta surtantsanfall skulle jag kunna skriva något så infamt som dessa tidningsmedarbetare klämmer ur sig. Hur står man ut med sig själv? Delar tidningen ut pris till värsta medarbetaren? Har dom en taliban anställd som delar ut pisk om någon är för snäll? Värst är väl ändå att folk gillar att läsa allt detta dravel, gärna med ett elakt leende i mungipan.
Fy faen, säger jag.

Glenn-sjukan (dubblerar alla kraftord) sprider sig. Terese Ahlshammar: "Men extremt, extremt tacksam och så glad över alla röster." Och var det Jerring-priset egentligen något att bli glad över? Simförbundet hade uppmanat alla medlemmar att rösta på henne, så något "svenska folkets pris" var det väl knappast.

Konsten att skapa en nyhet. Ena dagen presenterar man en massa "initierade källor" som säger att Victoria är gravid. Nästa dag gör man en grej av att hovet bestämt dementerar. Man kan också göra en artikel om att Börje Salmings styvpappa dog en månad före jul, 82 år gammal, och att Salming säger att han inte kan göra något åt det. Aftonbladet har verkligen för många anställda.

Tornadon i tekoppen - ordkriget mellan Englund och Ranelid - fick en massa uppmärksamhet och skapade debatt. Varför är det så jättetyst när Advokatsamfundets ordförande kallar Camilla Henemark för "bedagad skönhet" och påstår att hennes avslöjanden är "rykten och svepande utsagor". Det är faktiskt ganska allvarliga anklagelser. I synnerhet för att komma från en högt uppsatt jurist. Kan utspelet hänga ihop med att hon varit gift med en av kungens vänner?

En s-politiker i Stockholm har plockat över en halv miljon kronor från partikassan och betalat sina räkningar med. Man tar från alla och betalar för något som någon enstaka vill ha. Är inte det (s) paradgren?

Rickard Branson, flygbolagschef och mångmiljonär, ska klä ut sig till kvinna och jobba som flygvärdinna. Han förlorade visst någon vadslagning. Humor.

En krönikör på AB ger raggningstips.
Man kommer långt med att "tala från skrevet" skriver hon och tycker att repliken "Ska vi gå hem till mig och banka bäver" är en bra start.
Frågor på det, någon?

Ranelid ger sig inte. Idag säger han att hans kritiker bara är avundsjuka. "Jag blottlägger deras egna tillkortakommanden." Han kan verkligen konsten att hålla intresset uppe för sin egen person.
Har hybris någon bortre gräns?

Tips till Tolgfors: färga håret! Du är alldeles för mycket Assange-look-alike.

Är man android-skadad om man läser ist-appar på Metros löpsedel?
Antagligen.

Skagerrak. Hade ingen aning om den stavningen.

Det obarmhärtiga ljuset hos frissan avslöjade ett allt större antal rynkor. Det har sina fördelar med gammal badrumsbelysning och avsaknad av förstoringsspeglar.
Inside every old person, is a younger person wondering what the fuck happened.
Kunde inte ha sagt det bättre själv.
Tur man inte är kändis och får skavankerna uppblåsta över ett uppslag i snaskpressen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.