Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 29 januari 2011

För säkra kommande dagar


Är det inte sjukförsäkringen så är det a-kassan som diskuteras. Varför heter det a-kassa, förresten? Inte undra på att folk ges uppfattningen att det är nån slags skattkista man kan ösa rikedomar ur. Förståsigpåare är oroade över att allt fler blir utan ersättning när de blir arbetslösa. Tacka f-n för det! Har man inte betalat sin arbetslöshetsförsäkring får man inte några stålar när man blir arbetslös. Så himla enkelt är det. Varför blir en del så himla förvånade över det? Lika pantat som att inte betala hemförsäkringen och sedan blir förbannad för att man inte får en spänn om huset brinner ner. Eller upp. Hur vet man om något brinner ner eller upp, förresten?

Döp om kassan så man begriper vad det är. Arbetslöshetsförsäkring. Men det är så himla långt och krångligt. A-försäkring? Man döper ju om allting annat, även om det inte alltid är till det bättre. Rondell heter numera cirkulationsplats. Påfart heter accelerationsfält.

Man kanske ska döpa elhybridbilar till körkortbilar. Kör kort. När jag nu ändå håller på med sär skrivningar. Undrar om jag kanske sov för lite i natt...

Dagens nyord i chock-genren: kock-chock. Ganska kul att säga, faktiskt. Mindre kul att det gällde alla matlagningsprogram som alla tv-kanaler sprutar ur sig. Sjuttiosex stycken på en vecka, enligt DN. Mest är det gapiga machosnubbar som åbäkar sig i rutan. Eller amatörer. Eller både och - vilket vinnarkoncept! Matlagningsprogram har ungefär samma underhållningsvärde som porrfilm. Inte ett enda dugg spännande att bara sitta och titta på. Det är faktiskt roligare att fixa i sitt eget kök, if you know what I mean.

Att hitta rätt ord kan vara svårt, även för ett proffs. DN har en artikel om handel med organ i Kosovo och journalisten inleder sin text med "EU:s juridiska organ i Kosovo har startat en rättsprocess.". Och sedan "premiärministern har varit inblandad i organhandel och organiserad kriminalitet." Det där blev faktiskt väldigt rörigt. Oorganiserat, på nåt sätt.

TV fredag kväll. På spåret var så himla invecklat att jag tappade intresset. Let's dance var tvärtom, inte särskilt avancerat alls men precis lika ointressant. (Fast jag såg i Aftonbladet att Bagge i alla fall hade insett att han inte var tillräckligt bra för att få dansa vidare. Den självinsikten är det inte många som har. I alla fall inte i det tv-programmet.)
Det fick bli en film i stället: I rymden finns inga känslor.
Bästa filmen på länge.
Dagens tips: se den!
Det är i alla fall för blåsigt för att gå ut.

2 kommentarer:

  1. Brinner det ner eller upp? Jag vet. Om branden startar på vinden så brinner huset ner. Om branden startar i källaren så brinner huset upp. Enkelt min käre Watson.

    Hälsningar
    Skärlock

    SvaraRadera
  2. Det ska vara en deckare att lösa den knepiga frågan. Tack Skärlock!

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.