Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 28 januari 2011

Ja se pengar


DN skriver om mobbning idag (ja, det stavas så men ingen uttalar n-et). Antalet anmälningar har ökat lavinartat "men det är få som får skadestånd" läser jag på förstasidan. Är det skadeståndet som är viktigast i hela mobbningsdiskussionen? Jag trodde i min enfald att få stopp på eländet hade prio ett.
Stålar är det enda som är viktigt idag.
Tänkte inte på det...

Prinsessan Madeleine säger att hon ska skänka skadeståndet på 40.000 euro från den tyska skvallerblaskan till "välgörande ändamål".
En ny väska eller ett par nya pjuck känns alltid välgörande om ni frågar mig.

På ledarsidan en stor bild av vår utrikesminister vid ett middagsbord. Tillfället verkar högtidligt, mörk kavaj och en massa glas. Och vad gör Calle? Jo, han fipplar med mobiltelefonen! Trodde han hade mer hum om vett och etikett än så. Fru Ribbing kanske kan ge honom en lektion i bordsskick?

En vd skickade julkort i form av mejl med motivet tre nakna rumpor. På rumporna stod: GOD JUL. Så får man inte göra. Då får man sparken. Dom som fick julkorten blev djupt kränkta. Alltså, det var väl inte så himla genomtänkt, rentav korkat faktiskt, men att ge honom sparken var väl att ta i.

Carola intervjuas i dagens Expressen. Hon kallas "Häggis" av de närmaste "och även kallar sig själv under intervjun" skriver tidningen.
Varför pratar man om sig själv i tredje person?
Finns det ingen psykdiagnos för sånt?
Eller jag kanske minns fel.

Ett par nyblivna föräldrar är upprörda över att de fått betala för sjukhusvård i samband med en förlossning i Grekland. Men hallå - det vet väl varenda människa att man inte ska resa utomlands i slutet av en graviditet. Till och med jag, som inte ens varit i slutet av en graviditet. Sååå tröttsamt att läsa snyfthistorier om folk som inte kan läsa innantill.
Snart startar väl kvällspressen en insamling till dom också.

Priserna på el är föremål för dagliga tidningsartiklar och insändare. Alla som gillar dagens elpriser kan tacka miljöpartiet och deras likasinnade som sett till att vi inte använder vår egen kärnkraft och heller inte bygger ut vind- och vattenkraft maximalt. Vi bor på norra halvklotet. Vi har kyligt klimat större delen av året. Hur svårt är det att fatta? Och hur många miljarder i vinst var det nu Vattenfall hade förra året?

Ingvar Kamprad verkar ha en stor fan-club. Uppdrag granskning fick mycket kritik för sin granskning. Det vanligaste argumentet mot hans sofistikerade skatteplanering är att han har skapat så många arbetstillfällen och gjort Sverige världsberömt. Men alltså, det har väl H&M också och såvitt jag vet betalar hela familjen Persson skatt. Men jag kan vara felinformerad.

Ordet CHOCK förekommer ju i alla möjliga och ännu mer omöjliga sammanhang. Aftonbladet skriver idag att den misstänkte skolchefen ska "chockförhöras". Herregud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.