Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

söndag 30 januari 2011

Tjo flöjt


Alltså, Björn Ranelid.
Man kan faktiskt inte hålla med Peter Englund nu. Det är bättre att Ranelid skriver än åbäkar sig i tv-rutan och syns i tidningarna varenda j-la dag. Idag fick man förklaringen till att juryn mesar så himla mycket med honom. De fyra har varit överens om att respektera hans storhet som konstnär och se hans dans ur det perspektivet. Trodde dom satt där för att bedöma hur folks dansanta kunskaper utvecklades under tävlingens gång. Men jag har tydligen fattat fel.
Ranelid var sur på juryn för att den inte förstod vikten av stödet från "folket". Jo, det stödet fick ju Lasse Brandeby och Willy Olsson också. Är det nåt att vara stolt över? I dagens Aftobladet visas bilder när författardivan dels räcker lång näsa och dels ger juryn Fingret. Själv säger han att han aldrig gör sånt. Han "låtsades spela flöjt".
Musik verkar inte vara hans starka sida.
Heller.

Handbollslandslaget som skulle vinna guld på hemmaplan schabblade bort även bronsmedaljerna. Förvånad - någon?

Ulrika Johansson hånas i brittisk press för att hon är - för smal! Size zero brukar annars beskrivas som den mest eftertraktansvärda storleken.
Alltså, hur ska medierna ha det, egentligen?

Ingvar Kamprad är lokalpatriot och hyllas av Älmhultsborna. Så himla mycket patriot är han väl ändå inte. Betalar han kommunalskatt över huvud taget, undrar man efter veckans Uppdrag granskning.

Försäkringskassan rapporterar att antalet vab-dagar har minskat sedan man införde krav på intyg från dagis och skola att barnen verkligen varit sjuka. Man säger också att man inte har en aning om skälet till minskningen.
Svårt att lista ut.
Jättesvårt.

Obegriplig trend: kapselkaffe.
Maskinerna är rätt balla men vilken vettig människa betalar 3:50 för en kopp kaffe (det dubbla om man gör en latte) i stället för 60 öre (vanligt kaffe)? Man får anta att George Clooney har haft ett visst inflytande. Han har ju råd med sånt fika, men för en vanlig Svensson kostar kalaset i runda slängar tiotusen spänn om året. Och det är inte ens gott.

Nu ska Bob Dylan bli författare också. Han har fått kontrakt på sex böcker.
Nej, det är inte en särskrivning...

Expressen: Här lämnar Madde nya kärlekens hus. Vad är det för nåt? Har hon gått med i en sekt, eller?

Anette Kullenbergs krönika om Solsidan. Alltså, undrar hur dags på dygnet hon skrev den. Och vad hon ägnade sig åt? Förutom schälva schkrivandet.
Att läsa den var värre än att höra henne i På Spåret.
Hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.