Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 18 november 2010

Största nyheten - faktiskt ingen nyhet.



Den stora nyheten i min morgontidning idag är att gamla och dementa människor vansköts. Ursäkta, men vad är det som är nyheten? År ut och år in kommer rapporter från alla möjliga äldreboenden att de inte fungerar. Så länge boendena är anpassade för dem som arbetar där, kommer problemen att finnas kvar. Miljön och vården måste anpassas efter de gamla och sjuka.
Ska det vara så himla svårt att fatta?

Ersättningarna till personliga assistenter är nu uppe på samma nivå som svenska försvaret, vad gäller kostnader. Hur enkelt som helst att fuska till sig uppenbarligen. Och det är ju samma sak med funktionshindrade som med de gamla, de kan inte föra sin egen talan. Det är därför de beviljas ”hjälp” av olika slag. När ska våra myndigheter fatta att folk fuskar så länge de tillåts fuska. Vet man att man inte blir kontrollerad, tänjer man på gränserna.
Sorgligt men sant.

Potatisen kan ta slut i mars. Alltså, jag fattar inte. Svenska bönder säljer potatisen till utlandet och vi importerar potatis från Ryssland. Vore det inte bättre att ge de svenska bönderna betalt för pluggen och behålla den i landet? Det borde dessutom vara mer miljövänligt att äta närodlat och inte köra runt käket i lastbilar.

Musik gör att barn behöver mindre smärtlindring i form av morfin efter t ex operationer. Antar att doktoranderna som gjort undersökningen även kollat vilken typ av musik som funkar bäst. Som de japanska forskarna som gjort en cd-skiva för hundar som lämnas ensamma hemma. Gamla klassiker blandade med vardagsljud är tydligen det optimala.

Värmdö kommun har bekostat nytt vatten och avlopp på Sandhamn i tron att företaget som fått bygglov ska bygga hyresrätter. Hur lättlurad får man vara? Klart som faan att de bygger svindyra bostadsrätter.
Rikemans-Skansen. Bra ord.

Madonna har fått löss i sin 285-miljonersvåning. Nåt av barnen kom hem med huvudlöss. Vad hade det med priset på våningen att göra? Ingen aning.

Har inte följt ”Bonde söker fru” den här säsongen, bara kollat tidningsrapporterna. Men, är dom inte ovanligt bildosköna i år?
Eller är jag bara elak?

Har tänkt mycket på det där med ”oskyldig”. Det är hemskt att oskyldiga skadas (om t ex bombdåd). Är det skillnad om de som dör är skyldiga? I så fall till vad? Eller den unga kvinnan som blev mördad av sin fosterpappa och bröderna tar avstånd från hedersmotivet och säger att ”det finns ingen heder i att ta en oskyldig människas liv”. Finns det heder i att ta en skyldig människas liv då? Har svårt att tycka det.

Besökte Ulriksdals begravningsplats idag och undrar lite över att de med arabiska namn ligger för sig. Det ser väldigt märkligt ut. Segregation in i döden, liksom. Är det kyrkogårdsförvaltningen som bestämt att de ska begravas avskilt från infödda svenskar eller är det de anhöriga?

Christer Sandelin, fortkörning, rattfylla och rödljuskörning inom loppet av ett par månader. Var nog lika bra han blev av med körkortet nu.

En amerikansk tv-tittare hämtade hagelbössan och sköt sönder dumburken när Sarah Palins dotter dansade (dåligt) i rutan. Tur att vi har strängare vapenlagar i det här landet, annars skulle nog ett antal apparater skjutas i bitar om kvällarna.

Kungen har ”bläddrat lite försiktigt” i skandalboken om honom. Har en känsla av att det är så han behandlar alla böcker. För inte är väl läsning en av hans paradgrenar? Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.