Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 16 november 2010

Fotboll, latmaskar och en icke-kör


Mona Sahlin firade med champagne i går. Det var det nog fler som gjorde...

Flera tidningar undrar om det inte är dags för skilsmässa mellan (s) och LO. Har det varit länge. Man måste kunna vara fackligt aktiv utan att behöva rösta rött.

Förresten, varför kan inte Camilla Henemark bli partiledare? Hon har ju rätt färg och har en massa spännande kontakter i olika samhällsskikt.

Läser i Norrtelje Tidning att kommunen ska sluta med sin hämtning av grovsopor. Har anat det länge. Det är samma taktik som vissa andra lata kör med. Nä, jag är så himla dålig på att diska/damma/laga mat/köra bil, eller vad dom nu inte vill göra. Och då slipper dom. Man missköter sin uppgift så till den milda grad att folk bara blir glada när man låter bli att utföra den längre. Som kompensation för dessa uteblivna hämtningar (två gånger om året) sänks soptaxan med 100 kronor per år. Och man kan få grovsoporna hämtade för 375 spänn i stället. Alltså, alla som inte själva kan ta sig till någon soptipp ska alltså betala 650 kronor mer per år för att få behålla servicen. Helt sjukt.
Och för att det inte ska märkas hur himla dyrt det blir, ska dom skicka ut två räkningar per år... Hur dumma tror dom att vi är, liksom.

”Kamphund högg flicka i ansiktet” vrålar Expressen. Kanske därför den förträffliga hundbilagan inte fanns med i tidningen idag.

Aftonbladet delar med sig av sina bästa tips för att slippa telefonförsäljare. 17% av läsarna säger att de någon gång har köpt något via telefon. Ganska taskig utdelning för företagen som borde hitta bättre säljkanaler. 83% av dem de ringer till är inte bara icke-kunder, de är antagligen förbannade icke-kunder. Och då har man ändå bara kollat ABs läsare.

Och AB envisas fortfarande med sin gamla bild på nagelsvamp. För 5 spänn får man veta hur man blir av med den. Svampen alltså. Jag skulle gärna betala en femma för att slippa se bilden nåt mer.

Helena Seger på fotbollsgalan. Haha en sån där klänning hade jag till min Barbie. Den är snyggare än smokingen hon hade på sig sist.

Zlatan fick sin femte guldboll. Hur dålig fantasi får man ha. Det finns väl rätt många fotbollsspelare?

Var tvungen att titta på ”Ung och bortskämd” i går. Man kan inte ha en åsikt om något man inte sett. Alltså, är det verkligen på riktigt? Finns det så urbota korkade föräldrar? Väcker sina vuxna, hemmaboende barn med frukost på sängen och får ett ”skynda dig på” till tack. Föräldrar som aldrig lärt sina barn diska, tvätta, dammsuga och bädda sängen. Jag tycker gränsen redan är passerad när fullt friska unga vuxna med arbete drygar ut inkomsterna med stålar från föräldrarna. Alltså, om inte lönen räcker till utgifterna är dom för höga. Och vill man ha en högre standard än man har råd med får man väl ta ett extraknäck. Parasiter, kallar man såna. Och de på tv kan inte ens laga mat! ”Hon har just lärt sig värma mat i micron” sa en mamma stolt. Dottern var runt 20.
Det som visas i SVT är som ett riktigt dåligt skämt. Möjligen en tankeväckare om det verkligen finns såna här familjer i verkligheten, men jag vet inte om jag har så stor lust att bidra till uppfostran med licenspengen.

Äldsta mamman i världen fick sitt första barn vid 67. Det är faktiskt inte snällt mot barnen att göra såna här experiment. Inte ens i Rumänien.

Dagens norgehistoria: sex personer drog in miljoner till en barnkör som inte fanns. Häpp.

2 kommentarer:

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.