Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 7 december 2010

Osunt positiv


Läser just nu boken "Gilla läget - Hur allt gick åt helvete med positivt tänkande" av Barbara Ehrenreich. Det känns så otroligt befriande att upptäcka att det finns fler än jag som blir kräkfärdig på alla flåshurtiga gåpåare. Blir man allvarligt sjuk, måste man faktiskt få vara både ledsen och arg men nähädå - man ska se det som en chans att tänka om, se livet från den ljusare sidan och nästan vara tacksam att man står och stirrar döden i nyllet.
Som om alla som dör i förtid får skylla sig själva, liksom.
Är man positiv håller man sig frisk.
I helvete heller.
Man kan faktiskt misstänka att sjukvården hittat på det där med positivt tänkande som en läkande faktor bara för att man ska bli lättare att hantera.
Det är ju så himla jobbigt med människor som är ledsna, deprimerade och upprörda. För att inte tala om dom som är gnälliga.

Apropå gnälliga. Landets hyresgäster säger att dom fryser häcken av sig den här vintern. Värst är det för unga kvinnor i storstäderna. Jag vet varför. Dom är för magra. Om dom la på sig några kilo skulle dom inte frysa så dant.

Problem med tågen igen. Men alltså, varför skrivs det ingenting om alla förseningar i inrikesflyget? Finns knappt en enda kärra som lyft i tid de senaste veckorna. Har flygbolagen mutat alla journalister?

Stockholms stad satsar ett antal miljoner på att julpynta fler gator och räknar med ännu fler miljoner från sponsorer. Alltså, var det inte så sent som i går som alla hushåll uppmanades att dra ner på adventsstjärnor, ljusslingor och annat? Föregå med gott exempel verkar vara en utdöd konstform.

Hajarna i Egypten måste ha lockats till stränderna, säger experter. Någon har lagt ut bete. Ganska genial terror, faktiskt. Bättre än självmordsbombare som ju går att identifiera. Att skrämma skiten ur turister med hjälp av hajar är antagligen effektivare.

Ung och bortskämd i går. Värsta dumskallen är faktiskt pappan till bruden som är som en karikatyr på dum blondin. "Hela högstadiet läste pappa alla mina läxor och sen berättade han vad dom handlade om. Det var jättebra." HJÄLP! Och pappans förklaring var att han inte vill vara en pappa som dottern skulle vara rädd för. Alltså allvarligt, jag blir skiträdd när jag ser den där pappan i rutan. Hoppas han inte har några fler barn.

Expressen: Antirynkkräm fungerar inte. NÄHÄ!?
Är det någon som har trott det?

Och i Aftonbladet är någon upprörd för att 10-åringen han lånat ut sin iPhone till, lyckades köpa saker för 700 spänn i ett spel. Att man är pantad och inte kollar upp att datatrafiken är avstängd när man lånar ut telefonen till ett barn må väl vara hänt. Men hur dum är man om man berättar om det i tidningen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.