Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 6 december 2010

Det är mycket man inte hajar


Ett gäng centerpartister kräver att alla som kör med dubbdäck ska ”betala för nedsmutsningen”. Vem betalar för de liv som går åt för att folk kör odubbat, undrar jag då. På illa snöröjda vägsträckor krävs faktiskt däck med dubbar och så länge det snålas på vägunderhållet går det inte att köra dubbfritt. Som vanligt läggs hela ansvaret på oss vanliga dödliga. Det är så tröttsamt.

Förresten, vad är mängden farliga partiklar från svenska dubbdäck i jämförelse med bensinslukande bilar i USA? Som en fis i rymden, antagligen.

En 25-åring försökte smuggla in elva kilo heroin till Sverige. Han greps av tullen i Malmö men nekar till brott. Som om det skulle vara möjligt liksom?
Näe, jag märkte inte att någon packade 11 kg extra i min resväska.
Eller hur.

På Waxholmsbolaget är dom upprörda över att landstingspolitikerna gör det som Waxholmsbolaget velat göra länge, lägger ner båtturer som enbart är turistturer och som landstingspolitikerna tidigare varit emot. Det blir så himla komiskt när alla byter stolar med varandra. Hela havet stormar. Vem som blev utan stol i den här omgången framgår inte av texten.

Komiskt blir det också när man till slut får reda på vilka personer Expressen menar när dom skriver ”kända tv-profiler” om ett par som varit med i tv-programmet Grannfejden. Plättlätt att bli ”tv-profil”, uppenbarligen. Hjälp.

Isbjörnen Knut har firat sin fjärde födelsedag med en specialtårta. Saknade rapport om hur isbjörnshonorna behandlar honom nu. Mobbar dom honom fortfarande?

Gratis sprutor till narkomaner. Alltså, vitsen var att minska spridningen av HIV och det var väl lovvärt, men såvitt jag kunnat läsa mig till kan man inte alls se någon sån effekt i Malmö-försöket.
Är det inte medhjälp till brottslig verksamhet? Det är ju olagligt att handla med knark. Och det är väl knark sprutorna ska användas till. Jag hajar inte.
Varför inte göra något riktigt radikalt och dela ut knark gratis? Varför begränsa sig enbart till sprutorna? Smäll upp ett tält på Sergels torg och hjälp missbrukarna hela vägen, vettja. Butiksägarna runt plattan skulle säkert kunna bidra med en slant eftersom svinnet skulle minska dramatiskt.

Dummaste radioreklamen uppmanar folk som är i ett förhållande ”som saknar gnista” att anmäla sig till en dejtingsajt för folk som vill vara otrogna.
Varför stannar man i ett förhållande man inte trivs med? Bara att separera.
Vad är problemet?

Att inte ta ansvar för sina handlingar verkar vara tidens melodi. Finskan som golvade en svensk skidåkare i helgens stafett och rappade henne över munnen med sin stav säger att hon är väldigt ledsen över det som hände men inte tänker ta på sig något ansvar. Det kanske var ”Guds hand” som var framme igen? Den som boxade in ett mål åt Maradona.

Michael Douglas ”planerar för sin begravning – kan kosta honom livet” står det i Aftonbladet. Jag trodde det var tvärtom. Liksom.

Lördagarnas stora tv-nöje kommer att bli så mycket bättre när inte diLeva är med. Undrar förresten vad han tar på sig när det är maskerad...

Prinsessan Madeleine sägs vara upprörd över pappa kungens dubbelmoral och håller sig borta från all representation för lång tid framöver. Hon kanske kan bli hedersledamot av Republikanska föreningen?

Alla hajar att det inte är läge för dyksemester i Egypten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.