Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 11 december 2010

Dagen efter Festen


”Magen alla pratar om” skriker Aftonbladet på löpet. Inte jag. Och jag har faktiskt inte stött på en enda människa som pratar om Victorias mage.
En sak som slår mig är att människor som inte har barn, ofta får frågan varför. Men det är sällsynt att någon som har barn, får samma fråga.
Visst, meningen med livet är att fortplanta sig och föra släktet vidare, men det känns inte precis som att människan är en utrotningshotad art. Då tycker jag frågan till föräldrar är mer intressant och dessutom mindre känslig. Kanske.

Nobelstiftelsen får väl bjuda vilka dom vill, men om man nu bjuder in partiledarna från alla riksdagspartier är det faktiskt etikettsbrott att inte bjuda Jimmy. Sen må han stå för åsikter som inte är rumsrena men på andra ytterkanten har vi Ohly och han var bjuden. Såg rätt stilig ut i frack.
Men vad hade hänt med Reinfeldts skjorta? Visa magen för miljoner tv-tittare på det där viset!
Sen kollar jag in alla tjusiga klänningar och tänker att har man 140 000 i månadslön borde man ha råd med en Personal Shopper som kan avråda en från att klä sig i ett babyrosa blommigt korvskinn.
Och fru Bildt kunde kanske ta det lite lugnare med tuperingsborsten...

Litteraturpristagaren besökte Tensta häromdan och ABC-nytt rapporterade att skolungdomarna ”bjöd på ett antal uppträden”. Stackars honom. Det var väl inte bråk han ville se i skolan?


Andra nyheter, då.

”Tio bästa ställena att få sparken på” listar Aftonbladet idag. Lär dom ut hur man ska ta emot sparkar om man blir misshandlad, eller vad?

AB har en serie som heter ”Nya supertuffa Sverige” där de dagligen berättar om otroligt sjuka människor som nu ”kastas ut” från sjukförsäkringen. Mycket info som saknas i de där reportagen. Dessutom vore det spännande att någon enda gång få följa folk som lyckats manipulera hela systemet och år efter år kvitterar ut allehanda bidrag, får färdtjänst och handikappersättning utan att ha några större hälsoproblem. Bara för att få lite balans i berättandet, liksom. Eller läsa om folk som faktiskt hittat nya försörjningsmöjligheter, omskolat sig och fått tillbaka både självkänslan och humöret efter åratal av sjukskrivning. Men sånt säljer väl inga lösnummer...

De svenska handbollstjejerna fick böter på 1000 euro för att de kom för sent till invigningen av gårdagens match. Alla skulle på toa samtidigt och det fanns bara en i deras omklädningsrum. På förbundet är man lite upprörd och tycker det är dassigt med så få toaletter. Kanske kunde några av damerna kommit på lite tidigare att det är bra att göra ifrån sig innan man går ut på plan?

Rikard Wolff spelar Maria Callas på Stadsteatern. Undrar varför det inte skrivs några upprörda artiklar om hans pojkvän. Kvinnor med yngre pojkvänner blir ju ständigt ifrågasatta, inte lika illa som jättegamla gubbar med 22-åriga flickor, men i alla fall. Och nån enda journalist i våra åldersfixerade medier borde åtminstone höja på ögonbrynen.
Undrar varför just de här gossarna särbehandlas.

Bilprovningen sjabblade bort en massa papper och kallade in redan godkända bilar en gång till. DN skriver om en kvinna som blev skitförbannad och sa att om dom ville göra en ny besiktning fick dom vara så goda och komma och hämta bilen själva. Kvinnan fick namnet Lena i artikeln.
Man tackar.
Det kunde varit jag.
Det var det inte.

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt aldrig fått frågan "varför" när det gäller att inte skaffa barn. Senast jag pratade med en kompis mamma om detta så sa hon: "Egentligen skulle man fråga sig varför så många skaffar barn." Men jag tycker å andra sidan om när folk frågar saker för det visar att de bryr sig och det är inte ofta folk gör det. ;)

    Rikard Wolff fick i alla fall sin dos av kritik(?) på Flashbackforumet. Googla på "rikard wolff pojkvän" och klicka in dig där. Men säg inte att jag inte har varnat dig! Jag rodnar och skrattar.

    SvaraRadera
  2. Klok, din kompis mamma. Jag har fått frågan massor av gånger, men jag tar inte heller illa upp. Blir mest förvånad.

    Noterade att flera av inläggen nu har avstängda avsändare...

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.