Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 15 december 2010

Surare än vanligt


Riksbanken höjer reporäntan och tidningarna "tror att bolånen kommer att höjas". Varför skulle dom inte göra det? Bankerna tar ju varenda passning dom får. Men höja räntan på sparande, det kan dom inte. Jag lutar mer och mer åt Eric Cantonas förslag; alla går och plockar ut sina pengar. Intressant tanke.

Ekonomerna kliar sina huvuden och undrar hur dom ska få ner utlåningen. Börja med mäklarna vetja, som gör glädjekalkyler med helt orimliga villkor och köpare som inte orkar räkna själva går på det.
- Å fan, kan vi köpa ett hus för åtta mille!?
Som i Göta Kanal när Yvonne Lombard lurar en snut att köpa en svindyr båt.
- Hon säger att jag har råd.
- Jamen slå till vetja, passa på!

Hr Berlusconi fick fortsatt förtroende, även om det bara var med tre rösters marginal. Ska man generalisera kan man väl säga att italienarna alltid varit svaga för auktoriteter. I kombination med lite fiffel och kvinnoaffärer är succén given. Mussolini var ju en annan poppis farbror.

"Sexåring smittad av svininfluensa" men nu är han frisk.
Vad var det för j-la nyhet?

Aftonbladet publicerar hela bandinspelningen från bombmannen. Så bra, då får han ju verkligen ut sitt budskap. Mer än han och hans likar kunnat hoppas på antagligen.

Staffan Westerberg hade en tung barndom, skriver han i sin självbiografi. Var det därför han var tvungen att ge en hel generation svår ångest med storpotäten, lillstrumpa och dom andra?

Nu visar AB inte bara en svampangripen nagel. Idag är det färgglada bilder på icke mindre än FEM stycken. Hjälp.

Kan man skriva en hel artikel om att Reinfeldt har opererat bort en åldersfläck, har man för lite att göra. Eller för mycket folk på redaktionen.

Var fjärde svensk är extra sur och grinig i december och tidningen spekulerar i varför. Vad sägs om mörker, blåst, kyla, vinterkräksjuka och förkylningar? Vill man kan man lägga till skyhöga elpriser, dåligt väglag och torr hy.

Expressens bildspel "Kändisarnas stilmissar" var särskilt rolig idag. Kan bero på förkylningen. Blir extra grinig då. Och fy vilka feta fingrar Idol-Jay har. Måste han peka med dom hela tiden?

Varför kan ingen uppfinna ett vaccin mot förkylningsvirus?

Och vad är det för idioter som lägger ut råttgift på strategiska hundställen över hela stan? Stryk skulle dom ha.

2 kommentarer:

  1. ta mig tusan det bästa du skrivit - på pricken, din gamla suris

    SvaraRadera
  2. Tack! Förkylning verkar ha sina fördelar... ;)

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.