Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 16 december 2010

Insikt, förtroende och läckor


Tokförkyld och en snöstorm ryter utanför fönstren. Hur går det nu med julbaket? Jovars, det är ju lite tid kvar så det ordnar sig nog. Snön ger i alla fall julstämning. Blåsten kunde man klara sig utan.

Terroristerna planerar en rad attacker runt om i Europa under julhelgerna, sägs det. En av dem som utpekas som inspirationskälla till bombmannen i Stockholm har krokar i stället för händer och bara ett öga. Kan i och för sig göra vem som helst bitter, men nån måtta får det ändå vara.
Vem skulle kunna skaka om de svenska extremisterna och få dem på andra tankar? Inte jag i alla fall. Högst osannolikt att någon skulle lyssna på mig. Världens muslimer får sluta sopa problemen under bönemattorna och inse att det behövs mer än någon enstaka fatwa eller några halvhjärtade insändare. Vakna.

Sen blir man väldigt trött på alla som gapar om att Säpo inte läste bombarens mejl förrän långt efter att det smällde. Och vad 17 skulle de ha gjort om de läst mejlet så fort det kom? För det första tar det en stund att ta reda på om det är hot på riktigt, för det andra fanns ingen information om var och när det skulle smälla.
Det är ju lätt att sitta på läktaren och lira...

Nu äntligen har pressen upptäckt att det är förseningar även i flygtrafiken.
Gomorron.

I Blekinge har en läkare opererat fel kvinna. Hon förstod inte varför hon skulle opereras men gick ändå med på operationen. Alltså, så dålig koll får man faktiskt inte ha. Vare sig som läkare eller patient.
- Javisst, skär i mig bara.
Tur att det inte var något större ingrepp.

Visserligen säger 55% av svenskarna i en undersökning att de har stort förtroende för läkare. Men därifrån till blind tillit är väl steget rätt långt.
Eller borde vara.

I samma undersökning säger bara fem procent att de har förtroende för fastighetsmäklare. Aningen större än förtroendet för bilhandlare.
Förvånad, någon? Nä.
På Fastighetsbyrån säger man att den dåliga siffran beror på att folk har förutfattade meningar om mäklare och när man frågar dem som anlitat en mäklare säger 70% att de är nöjda. Må så vara, men bland de 95% som inte har förtroende för mäklare finns kanske en massa som säljer sina objekt själva, eller avstår från att köpa hus eller lägenhet just för att mäklarbranschen har så många oseriösa aktörer.

En fjärdedel av alla låntagare vet inte om de har rörlig eller bunden ränta. Kan det verkligen stämma? Hur kan man inte veta det?

En stor vattenläcka i Solna (hur sköter kommunerna sina vattenanläggningar egentligen?) gjorde att Solna kyrkväg förvandlades till en enda lång iskana. Kom att tänka på Hans Alfredsons limerick:
"Vid en urn-lund på körgårn i Viken
bor en dödgrävare som är sniken.
För att spara på sand
under vintern, ibland
han sandar mot halkan med liken!"

Var den långsökt?
Mja, kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.