Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

söndag 12 december 2010

Polisen, Posten och pepparkakor


Så har terroristerna hittat till Stockholm. Inte så konstigt, man har ju värvat ett antal härifrån till sina utbildningar. Dessutom är vi så himla blåögda och tror fortfarande att sånt inte kan hända här, inte ens Säpo reagerar när det kommer direkta hot. Och Säpo säger ”Vi kan ha missat något”. Hjälp.

Men nu ska polisresurserna omfördelas så fler snutar kommer ut och bladar. Ta tillbaka alla civilanställda så är ett problem löst. Det behövs nämligen minst tre snutar för att göra en kontorists jobb. Det är inte bara på film dom skriver bara med pekfingrarna.

Fast polisen i Polen har det visst ännu värre. Inga stålar till bensin, så man fick be några studenter om hjälp att putta bilen under en rånarjakt... Vad rånarna färdades i förmäler icke historien.

Postens ombud krävde id-kort för att lämna ut ett paket till en 1-åring. Mostern som skickat paketet hade ingen aning om att ombuden är fullständigt övernitiska i sin ambition att vara Posten till lags. Den här tjommen är till och med värre än killen i vår spelbutik som varje gång jag ska hämta något kräver att få se mitt körkort. Trots att han vet vem jag är och faktiskt vet när jag är född eftersom han nästan varenda gång påpekar att jag är en dag äldre än han. Antingen har han minne som en guldfisk eller var han inte tillräckligt kvalificerad för att komma in på polishögskolan.

Expressen. Alltså, varför kopplar man ihop anmälan om våldtäkt med Assanges företag? Det spär ju bara på misstankarna om att de påstådda våldtäkterna är påhitt för att stoppa läckorna. Inte såg man Polisens logotyper när kapten Klänning stod åtalad, eller AIK-logon när deras spelare satt i rättegångar för samma brott. Klantigt. Eller alldeles avsiktligt?

Och milda makter så lik Kristina Lugn Assanges mamma är! Skulle kunna vinna vilken look-alike-tävling som helst.

Aftonbladet. Hade dom julfest i går eller? ”Så får du 10 miljoner av kungen” är rubriken på en artikel om hur man bäst får Nobelpriset. Öh? Hade ingen aning om att det var ur hans pluska stålarna hämtades.

Elbolagen vill få oss att binda elpriserna. Klart som f-n att dom vill att vi ska göra det just nu när priserna är i topp. Man ser aldrig såna annonskampanjer under sommarmånaderna...

Risk att julgranarna tar slut innan jul. Ännu ett säljtrick.
Alla julgransförsäljare brukar ha en massa träd kvar efter julafton och vill få igång försäljningen redan nu.
Nähä minsann, den lätte går vi inte på.

SvD kallar sin nättidning för ”kvalitetssajt för nyheter”. Då kan man faktiskt inte ha rubriker som ”Casanovas pälschock”. Chockerna i banala sammanhang är faktiskt förbehållna kvällspressen.

Nyåkers pepparkakor är bäst i test säger DN.
Sorry, men mina är faktiskt godare.
Fast dom var inte med i testet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.