Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 18 december 2010

Εὕρηκα och andra bevingade ord


Jag har funnit det, precis som Archimedes. Roten till min surtantsläggning kommer sig inte av snuvan. Boven i dramat heter Angry Birds. Står i tidningen idag, man blir aggressiv av dataspel. Nu är i och för sig mitt favvospel så otroligt långt från verkligheten - man skjuter fåglar med slangbella på gröna grisar - att det empatiska systemet inte borde ta skada. Men f-n vet.

Inget ont som inte har något gott med sig. Nu är i alla fall snutarna synliga igen, efter väldigt många års pekfingerknackande på tangentbord i nedlagda närpolisstationer.
Fast det är bara extra många ute fram till 12 januari.
Fint, sa terroristerna, då väntar vi till den trettonde...

Terrornätverk tar hjälp av wikileaks listning av USAs strategiska platser i utlandet. Är Julian nöjd nu? Ett visst mått av hemlighetsmakeri är faktiskt befogat ibland.

SJ borde göra detsamma som polisen, köra ut pappersvändarna i den kalla verkligheten. Det finns dubbelt så många administratörer som banarbetare. Det låter inte vettigt.

Den sista idioten är inte född än. En av dem lämnade några av bombmannens splitterkulor till Expressen som "har låtit analysera dem" och redogör i detalj för innehållet.

"Är du möjligen en sexgalning" kan man testa i samma tidning. Alltså, den som verkligen är en sexgalning gör nog inte testet och vi andra behöver inte göra det. Får nån på tidningen verkligen betalt för att hitta på såna där saker?

Aftonbladet rapporterar att ledande s-politiker inte skriver debattartiklar själva utan köper material från pr-konsulter. Det roliga är att "avslöjandet undergräver förtroendet" - just avslöjandet - inte att det faktiskt hänt. Och nu vill de ha lagstiftning "för att komma tillrätta med lobbyister". Man skulle ju kunna göra något åt saken på egen hand. Om man bara ville...

Den som sig i leken ger, han får leken tåla. En Robinson-deltagare blev visst för känslosam och ville att tv skulle klippa bort sekvensen. Alltså, det är ju just såna saker dom absolut inte klipper bort. Tvärtom kommer det säkert skrivas spaltmeter om just detta, läggas klipp på youtube osv. Haja.

Claes Borgström är sur på Michael Moore. Han pratar om saker han inte vet något om. Som om det var något nytt.

Kaffemaskinerna. Måste vara årets smartaste bluff. Genialt att sälja dyra, dammsamlande maskiner för pulverkaffe i pyttesmå svindyra engångsburkar. "Men chokladen är god" sa någon. Jo, för sju spänn koppen (maskinkostnaden oräknad) borde den smaka himmelskt. Vad är det för fel på O'boy?

Nu är det Kalmars tur att bli utan vatten. Jag upprepar frågan; hur f-n sköter kommunerna sina vattennät egentligen? Skärpning.

Och säga vad man vill om Ukraina, men dom har i alla fall engagerade politiker. Har dom dataspel där?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.