Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 21 oktober 2010

Chock - ett slitet ord


På bilden: En chockad hund?

Socialstyrelsen ska granska vården av Anna Lindh efter att hon blev knivskuren på NK. Vad ska den granskningen leda till? Jättemärkligt att börja rota i det nu, sju år senare. Och så ska man förhöra personalen. Visserligen en dramatisk natt, men vem kommer ihåg detaljer efter sju år? Ibland tar man lite väl stort intryck av vad som sägs i TV4.

Tack Göran Persson & co för Botniabanan. I 14 år har bygget pågått och kostat miljoners miljoner. Å så går inte ens tågen. Snyggt jobbat.

Helsingborg firar att det är 200 år sedan Jean Baptiste Bernadotte adopterades av Sverige och blev kung. Ska det va' nåt att fira?

Leksands kommun har köpt ett hus för 2,1 miljoner. Inte så konstigt i sig kanske, men för bara en månad sedan kostade samma hus 400 000. Kommunledningen var orolig för att ett mc-gäng skulle köpa huset. Eh? Smart trick för att trissa upp ett pris. Man köper ett hus billigt, lägger ut det till försäljning och släpper samtidigt rykte att nån från Klubben vill köpa. Listigt.

En massa skjutande i Malmö. Dom som tycker att man ska lagstifta mot ”kamphundar” kan ju ta sig en funderare på vilken effekt nya lagar har på buset. Vapenlagstiftning – och ändå cirkulerar en massa illegala vapen. Förbjud pit bull – då blir det ännu ballare i de där kretsarna att ha en sån.

Vänstern surar för att de inte får vara med och prata Afghanistan. Extrempartiet i andra änden får inte heller vara med. Ytterligheterna kanske kan sura tillsammans?

En romsk kvinna får 75.000 i skadestånd för att hon fått sparken från mataffären där hon jobbade. Den nya ägaren tyckte inte om att kvinnan gick klädd i lång kjol på jobbet. Undrar om det är tillåtet för andra att ha långkjol där? I så fall är det diskriminering. Annars inte. Faktiskt.

Sonen Weise säger att ”alla är i chock”. Man tror att någon hastigt har dött i Idol-tävlingen. Men nej då, det är bara en av de tävlande som har hoppat av. Man kan inte ha fått så många överraskningar i livet om man hamnar i chock av det.

På Swedbank var man också chockad idag. Inte för att någon hoppat av utan för att resultatet blev bättre än väntat. Taskig koll på budgeten?

Elprischock. Nej, det tror inte Maud Olofsson på. Det framgår inte om hon är chockad över det eller ej.

Mannen som hade en enorm jättetumör istället för ett ansikte tyckte jag var lite av en chock att se. Men det tyckte inte tidningen.

Mannen utan ansikte kvalificerade sig inte heller för någon chock.

”Så skaffar du Skarsgårds sexpack” trodde jag var nåt smart raggningsknep. Det var det inte. Det var träningstips. Men då är det för höge farao inte Skarsgårds sexpack. Då är det ju mitt!

Dagens sjukaste rubrik: ”Alex Schulmans bajsfest”.

Dagens gäsp: Blondinbella gör slut med Nils.

Konstigaste nyord: Enbarnsmamma. Heter det verkligen en barn?

Dagens roligaste: en chef på Berlin Zoo heter – Klös!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.