Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 5 maj 2011

Stryk skulle dom ha!

Samlar ihop till en risbastu...


Inte för att jag är särskilt våldsam och inte förespråkar jag våld i någon mån, men ibland känns det som att det enda som skulle hjälpa är ett rejält kok stryk.

Vad är det som får ett gäng tonårsgrabbar, 5-6 stycken, att släpa en 14-åring upp i skogen och våldta henne. Hela gänget. Hur är dom funtade? Hur blev dom såna? Nu, tre år senare, har en av dem gripits och dömts till fem månaders ungdomsvård. Flickan tog livet av sig, hon kom aldrig över våldtäkten och att ingen verkade tro henne. Fruktansvärd historia.

Och vad är det för folk som påstår sig vara fotbollsfans och hotar en tränare till livet för att laget spelar dåligt? Varför i hela helvetet är det ingen som tar krafttag mot huliganerna? Va? Bara att ta efter den brittiska modellen. Övervakning, snabba gripanden och kännbara straff. Det är det enda som hjälper mot det här drägget. Det lär kosta oss skattebetalare en slant, men det är en investering som lönar sig i längden.

Kungen gillar inte Stieg Larssons böcker. De visar inte den sanna bilden av Sverige. Nä du kungen, vi vet. Det är inte din värld han skriver om. Men det finns en verklighet utanför Drottningholm. Tro't eller ej. Jag har en vag känsla av att Stieg hade aningen bättre koll på verkligheten. Men jag kan ha fel.

Tänk att ett studentspex i Lund kan uppröra Jesse Jackson så till den milda grad att han läxar upp vår utbildningsminister. Jackson skriver i sitt två sidor långa brev att vi svenskar behöver upplysas om slavhandelns historia. Ursäkta, men det var väl ändå att dra förhastade slutsatser. Och snacka om att skjuta över målet. Visserligen var studenternas tilltag att iscensätta en slavauktion ovanligt dumt, men att idiotförklara hela svenska folket för det var inte heller särskilt smart.

"Trotts" - nytt ord i dag. "Han gömde sig inte i en grotta, som tidigare trotts." Aftonbladet TV. Öh?

"Vi är lantisar som aldrig går ut" säger Helena Seger, Zlatans sambo. Jo, just dom är väl själva sinnebilden av begreppet "lantisar". Eller?
"Något bortkommen och tafatt person från landsbygden" enligt SAOB.

Livet på landet är för övrigt ganska riskabelt. I går var det en lämmel som attackerade en norsk skidåkare. I dag rapporteras om en tjädertupp som gick till attack mot en svt-reporter. Oklart vad reportern gjorde där. Tuppen kanske inte ville ställa upp på en intervju?

Och sen var det en alligator som anföll en polisbil. Men det hände i Florida. Djuren slår tillbaka. Eller?

Fysioterapeuten Sammy Margo säger i Daily Mail att man blir fet av att gå klädd i leggings. Gu'va bra. Då har man nåt att skylla på. Tack för den, liksom.

Inte hjälper det med fettsugning heller, har det visat sig. Efter ett år har fettet kommit tillbaka och ibland satt sig någon annanstans. Från låren till överarmarna. Pja, ombyte förnöjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.