Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 9 maj 2011

Man är vad man äter


Det ska f-n bli gammal. I alla fall om man bor i storsta'n. Inte helt förvånande är äldreboenden på småorter bättre, än äldreboenden i större städer, skriver DN i dag. I Sundbyberg är det rent bedrövligt (men det är det med skola och vård också, trots ihärdiga vallöften från (s)) och vi är i gott (nåja) sällskap med Bromma, Farsta, Partille m fl.
Vem är förvånad, liksom? På mindre orter där alla känner alla vågar man bara inte missköta sig, man blir kreativ i stället och vill gärna visa sina medmänniskor omtanke. Sånt ser man knappt röken av i stora städer. Anonymt, ego-trippat och hafsigt.
Jag blir nog smålänning när det är dags att bli påklädd, matad och sysselsatt.
Hemska tanke.

Av landets kommuner är det bara två av tio som ger gamlingarna minst två olika maträtter att välja mellan vid huvudmålet. Någon som sett någon undersökning om vad de boende tycker om det?
Nä, just det.

Men barnen har man frågat. Och 44% av dem uppger att de har flera rätter att välja mellan. Passa på då, innan ni blir gamla och idiotförklarade är mitt tips.
Lantmännen har kollat vilka favoriträtter skolbarnen har. Oklart vilka alternativ som gavs men tre-i-topp är spaghetti med köttfärssås, tacos och pannkakor. Och sen undrar dom varför ungarna inte lär sig något i skolan. Mer än hälften av barnen vill vara med och bestämma vilket käk som ska serveras. Jojo, total paltkoma skulle förmodligen bli resultatet.
Men varför frågar man om barnen vill ha efterrätt? Finns det skolor som serverar efterrätt? Till lunch? Har dom fått spader?

Spader kan man få på en av filmsveriges favvoskådisar just nu. Blinkfyren, har vi döpt honom till. Kan göra vem som helst galen. Såg B-rullen "Änglavakt" i helgen. Hur kan man rollbesätta med en av landets vackraste kvinnor, Isabella Scorupco, och Mikael Nyqvist? Den kombon var inget genidrag. Och hans blinkande förstörde hela filmen. Men det gjorde inget.

Gubbväldet i (s) är tillbaka. Ännu en rundhyllt gråsosse på väg till hög post; som LO-ordförande. Börjar likna patron Perssons glansdagar.

DN skriver att cykelbanor är lågprioriterade i stan. Varför ska vi ha cykelbanor? Cyklisterna använder dem inte i alla fall...

Fånguppror i Irak. Man kan undra hur en fånge under förhör kan lyckas sno åt sig en pistol och skjuta flera vakter. Men det gjorde han. Sen släppte han lös några kompisar, men när de försökte bryta sig ur fängelset var redan förstärkning på plats och sköt ihjäl upprorsmakarna. Så handskas man med bråkstakar där.

En snubbe som rymde från häktet i Göteborg, skadade sig när han hoppade ut genom fönstret. Nu begär han skadestånd av polisen. Så olika kan det vara här i världen. Skulle inte förvåna mig om han får det också.

Ola Lindholm åtalas för narkotikabrott och använder Kamratpostens hemsida för att bedyra sin oskuld. Han har inte tagit kokain medvetet, skriver han. Nån som tvingade honom när han låg och sov, eller? Varför då, liksom? Hans advokat säger att polisen "kan ha fifflat med provet". Gud, så dumt.

Gammal kärlek rostar aldrig, heter det ju. Brigitte Bardot sägs vara "förkrossad" över ex-makens, Gunther Sachs, självmord. Paret skilde sig 1969. Kan det vara så att Expressen överdriver? Nää, så kan det väl inte vara?

Veckans höjdpunkt i tv (konkurrensen är inte direkt mördande): Mästarnas Mästare. Men hu, så sur hon roddartanten är. I ett gäng av småputtriga, goa gamla idrottshjältar går hon där och uppför sig som om hon käkat igelkott till frukost. Trist typ.

Zlatan har tagit för vana att sparka sina lagkamrater. På riktigt. I går sparkade han Antonio Cassano i huvudet under en tv-intervju. Alltså. Vad är det för fel på den där killen? För mycket bostongurka?

Aftonbladet: Sov du för lite i helgen?
Jag: Japp, nu igen.
Aftonbladet: Då har din kropp redan börjat lagra fett.
Jag tyckte väl att tightsen stramade lite väl mycket. Dubbla bortförklaringar till alla extra kilon fick man där.
Leggings OCH taskig sömn.
Tur att det finns vass i sjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.