Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 18 maj 2011

Kör du en käringbil?



Tidskriften Forbes har listat de bilar som kvinnor föredrar. Fiat 500? Cooper Mini? Nån liten miljövänlig sak? Noooooo nooooo. Muskelbilen GMC Acadia hamnade på första plats. Det är en sån där kärra som ibland har dekal med texten "Real men don't eat sushi" i bakrutan.
Volvo C70 är en annan kvinnofavorit. Snopet, va?

Bankrån, maskingevär, skottlossning och en bilbrand. Dagens nyhetshändelse i Flen.
I Flen!
Vafaan.

Sånt hör väl bara hemma i USA? Men där verkar man mest fokusera på att äta nuförtiden. I dag rapporteras om en snubbe som har käkat minst en Big Mac om dagen under hur många år som helst. Han har just smällt i sig burgare nummer 25.000. Den som orkar kan räkna ut hur många år han har hållit på.
Only in the US of A...

Som man ropar får man svar, heter det ju. Aftonbladets "dagens fråga" är alltid lika komisk. Först skriver man om hemska människor som plockar ut storvinster från friskolorna och stoppar våra skattepengar i sina egna fickor. "Tjänar miljoner på barnens bekostnad". Tvättäkta gangsters. Efter den informationen (nåja) ställer man frågan: "Ska man få ta ut vinst från friskolor?"
Och resultatet från "dagens fråga" kommer säkert att bli en kioskvältare.
Not.

Vänstern letar desperat efter nya tricks som kan locka väljare. Senaste snilleblixten är en ung blondin som ska ge partiet feministisk profil. Å så Ohly då, som har lagt sig till med tredagars-stubb och en trendig huvtröja. Sorry, det funkar inte. Politiken blir faktiskt inte bättre för det.

Juholt & Co. Ren och skär underhållning. I dag på flera plan. Som sagt, vem behöver dokusåpor?

Lamin Ali, 24 har dömts till nio års fängelse för våldtäkt. Det är andra gången han åker dit. Denna gång bröt han sig in hos en 84-årig kvinna, hotade henne med kniv och utsatte henne för flera sexuella övergrepp.
Alltså, hur sjuk i huvudet kan man vara?
Själv säger han att han var full och inte kommer ihåg något. En sån blackout kan knappast framkallas av alkohol. Är man så dyngrak att man tappar minnet, kan man faktiskt varken prata eller stå på benen. Än mindre klättra in hos en gammal tant, leta fram en kniv och våldföra sig på henne.
Stryk skulle han ha.
Rejält med stryk.
Usch.

Filmfestivalen i Cannes. Kul att se alla pressfotograferna klädda i mörka kostymer och vita skjortor.
Mindre kul att se paparazzi-bilderna på Mel Gibson. Vart tog hunken vägen? Liksom.
Fulast på röda mattan - Angelina Jolies tatueringar. Kalla mig gärna gammalmodig, men gaddningar som ser ut att vara klippta ur koranen passar inte alls till lång klänning.
Synd på så rara ärter.

Stollejocken i Amerikat som säger att jorden går under på lördag (eller på söndag, uppgifterna varierar lite) har skrämt skiten ur amerikanska skolbarn. Det var ju inte så snällt. Han och hans likar har haft fel förut, så man kanske inte ska oroa sig så mycket. Men OM det nu skulle vara finito om några dagar, vad ska man passa på att göra då? Sånt som inte blivit av, liksom?
Resa till Zanzibar? För ont om tid.
Säga några väl valda ord till några noga utvalda otrevliga typer? Slöseri med tid.
Nä men allvarligt. Man kanske skulle ta sig en funderare. Om man bara hade några dagar kvar här på jorden. Hm.
Inte skulle jag dammsuga i alla fall.
Skriva en gång till i bloggen? Antagligen.
Det finns alltid nåt att reta sig på.
Så de' så.

Men jag måste få se de återstående tre delarna av miniserien Soldater i månsken. Det skulle störa mig enormt att missa dem.
Bästa jag sett på länge.
Tack, Lelle!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.