Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 4 maj 2011

Hur mås det?


Jo tack, mannen med lövblåsen är i farten i dag igen. Kan känna viss tacksamhet över att förkylningen ger lock för öronen. Varför kan ingen uppfinna en tystare lövblås? Vår granne på landet skulle också behöva en. Han drar igång sitt helvetiska oväsen så fort det ligger tre löv eller åtta avklippta grässtrån på tomten. Sen går han med sitt motormonster vrålande ända upp i skogen. Helst en bra bit upp i skogen. Han kan hålla på och jaga grässtrån en hel dag. Helst en söndag. Eller när man har gäster. Ibland sitter vi allihop med bullerlurar på oss. Vem sa att livet på landet är lugnt och tyst?

Hatten av för Hanne Kjöller. Hon verkar vara den enda på DN som har förstått att allting inte bara är skitdåligt med sjukförsäkringssystemet. Hon vågar till och med ifrågasätta mediernas konsekventa påståenden att alla utförsäkrade är sjuka och att alla människor det skrivs om är offer och drabbade. Hon avslutar sin krönika med orden "Varför tycks det så sällan finnas plats för dessa läkare i debatten?" och syftar på nätverket Läkare med gränser.
Ja du, Hanne, det är väl bara den som jobbar på en tidning som kan ändra på det...

Usamas 12-åriga dotter säger att pappan släpades ut ur huset levande och sedan avrättades. Vad som verkligen hände får vi nog aldrig reda på. En inte alltför vågad gissning är ändå att dottern fått genomgå viss hjärntvätt under åren bakom murar.

Göteborgska är den sexigaste dialekten, skriver Expressen. Jodå, dä ä la gôtt. Problemet är bara alla inte-så-trevliga göteborgare (typ jobbiga Ebba von Sydow) som förstör för alla de trevliga.
Eller lördagsmorgnarna då Tomas Tengby och Anna Mannheimer försöker bräcka varandra i bred dialekt. Och då menar jag BRED dialekt. Glenn Strömberg har inte en chans. Ingen idé att ens fössssöööööka.

Lärarna vill ha staten som arbetsgivare och högre lön. Pja, inte vet jag vad bruttolönen blir per månad. Grundlönen är i alla fall i snitt 25 109 kronor/månad. Då ska man komma ihåg sommarlov, sportlov, höstlov, jullov, påsklov... Den schemalagda tiden utgör ca 40% av arbetstiden (enl facket). Hur många timmar man de facto jobbar verkar vara omöjligt att ta reda på. De flesta lärare säger att de lägger mycket tid på att planera arbetet, att de "samlar spännande saker till skolan" under loven.
Men vem planerar inte sitt jobb utanför schemalagd arbetstid?
Jag bara undrar.
Ska man jämföra löner måste man räkna ut kronor per arbetad timme, plus ta med förmåner som fri kost, arbetskläder, pensionsförmåner, fri läkarvård osv.

Sen undrar jag, rent allmänt, varför alla gnällspikar stannar kvar på sina jobb där de vantrivs så förbenat med allting? Bytte de karriär skulle det kanske bli lite rulle på arbetsmarknaden.

Aftonbladet skriver att militären nu sätts in för att hitta de sista kvarlevorna av Eva från Nora (vars misstänkte mördare tog livet av sig i häktet). Man vill ge de anhöriga chansen att hålla en värdig begravning. En lovvärd insats. "Kvarlevor" verkar dock vara ett vitt begrepp.
Tidningen skriver: "Det man hoppas kunna hitta är Evas armar, kappa, väska och mobiltelefon."
Frågor på det?

Apropå Juholts jämförelse med pingvinerna och att de organiserar ett samhälle bättre än Alliansen. Gunnar Hökmark kontrade med att ett pingvinsamhälle "i lugn och ro står och väntar på att något ska hända medan man vaggar fram och tillbaka".
Svinhugg går igen.
Som det heter.

Ännu mer djur: En lämmel har gått till attack mot en skidåkande norrman.
Hade jag inte sett bilden skulle jag trott att det var en Norge-historia.
En rolig.

Just nu surar jag över fåglarna som förorenat mina nyputsade fönster. Lösa i magen var dom också. Fåglarna alltså. Nån som kan låna ut en hagelbössa?

2 kommentarer:

  1. En lämmel. EN enda? Bet han igenom pjäxan och gjorde en reva i lilltån eller? "Masse slog mig!"

    SvaraRadera
  2. Ja, hajaru. EN lämmel. Vadå tåg? Norskt lämmeltåg, eller?

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.