Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 10 februari 2011

Fars eller drama?


Gränsen mellan komedi och tragedi är ibland minimal och uttrycket "man vet inte om man ska skratta eller gråta" är användbart i många sammanhang.

Just nu är det väl mer tragiskt än komiskt hur Berlusconi håller på. Han håller huvudet fortsatt högt, kallar åtalen för "fars" och säger att det är "skrattretande att jag skulle ha missbrukat mitt ämbete". Eller hur. Det har han ju inte gjort förut. Han säger också att åtalen mot honom "smutskastar Italien". Men, det verkar han ju klara så bra på egen hand. Himla otur att opinionen har svängt och att man nu vill ställa honom till svars för vad han gjort. Det känns som ganska patetiska försök att än en gång komma undan. Men vem vet, han kanske är ett riktigt dygdemönster?

Om domstolsväsendet i Italien har det körigt kan man undra hur det är med det svenska, när Högsta Domstolen kan ägna sig åt att granska försäljningen av en uppstoppad duvhök. Fågeln är fridlyst, visst, men den dog genom en olycka redan på 1960-talet och ägaren ville nu sälja den på Blocket. Ärendet har nu valsat genom hela rättsväsendet och ägaren/säljaren friades i både tingsrätt och hovrätt. Borde dom inte ha viktigare saker att ägna sig åt än en 50 år gammal uppstoppad pippi?

TT meddelar att pappor hamnar i skymundan i förlossningsrummen. Alltså ursäkta, men det är väl ändå mamman som har huvudrollen. De blivande papporna verkar känna sig obekväma med att t ex bli ombedda att skärpa till sig. Dessutom får de finna sig i att om de frågar barnmorskan något, vänder hon sig till mamman och svarar.
Jaha, då får papporna känna på hur vi kvinnor har det när vi tillsammans med våra män är ute och kolla på bilar, datorer eller annan teknisk utrustning.

DN-rubrik: "Poliser utbildas i hatbrott".
Neee, så kan det väl inte vara?

William Petzäll, sverigedemokraten som fick tillbringa lördagsnatten i fyllecell har ju anmält sig sjuk. Jo, man får vara sjuk en vecka utan läkarintyg men krävs det inte att man är sjuk då? Hur löd samtalet till arbetsgivaren?
- Jo, alltså jag knaprar piller och söp till lite och snuten kom och det gjorde mig så sjuk så jag blir hemma en vecka.
Eller?
Från partiet säger man att han antagligen blir sjukskriven några månader.
Och diagnosen på det sjukintyget är...?

Männen som dömts för stämpling och förberedelse av terrorbrott blir troligen frikända i hovrätten. Skälet till en förmodad friande dom är att man inte kunnat fastställa var och när dom tänkte smälla av bomberna, bara att dom skulle göra det. Så nu är dom ute på stan och kan fortsätta förbereda sig.

Svenska banker gjorde en vinst på 46,5 miljarder förra året. Tacka f-n för det! Låneräntan for i taket och sparräntan är noll. Bankanställda får nästan fem miljarder i bonus. Det är 200 miljoner mer än året innan.
Vadå bankkris?

Inte vet jag om det är tragiskt eller komiskt med alla tabbar i riksdagens omröstningar. En sak är i alla fall säker; något måste göras. Man kanske kan börja med att lära ledamöterna att räkna. Steg två blir att lära dom trycka på rätt knapp. Särskilt illa verkar det vara i KD, där en tjomme har tryckt fel varenda gång. Om det är samma tomte varje gång vet jag inte, men dom är ju så få så möjligheten finns ju. Krisdemokraterna är ett bra namn.

Aftonbladets web-fråga idag: Tycker du att socialdemokraterna är omoderna?
89% svarar ja.
Förvånad, någon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.