Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 30 september 2010

Många dumma nyheter


På bilden: Större än sköldpaddshjärnor.

Så himla grinig man blir när man har en förkylning på gång.
Tur för maken att han är på jobbet. Ger mig på tidningarna i stället.

Det började inte särskilt bra.
Husen vi bor i ska säljas, ryktas det. Nuvarande ägare HSB svarar varken på mejl eller i telefon. Kommunledningen (som sålde husen till HSB för 5 år sedan) tiger som muren. Och ryktena yr ikapp med höstlöven runt torget. Höggradigt förbannad kontaktar man lokaltidningen. Där verkar dom ha lite tråkigt, för dom nappar direkt på såna här saker. Sen vill dom gärna ha ansikten till sina scoop, men är inte så pass lokala att dom känner några som bor här. - Visst, visst jag kan sätta upp lappar i portarna. Halvnio kommer ni då, du och fotografen.
Jojo, halvnio ringer reportern och har inte kommit längre än till Gullmarsplan. Fotografen sitter nån annanstans i bilkö. Och på torget står 25 huttrande hyresgäster och undrar vad faan dom gör där. Känner mig förfärligt skyldig och för att dom inte ska känna att dom stigit ur sängarna förgäves och stått i den 2-gradiga morgonluften i onödan, rusar jag upp till mig och hämtar kameran.
Fotografen dök upp en halvtimme senare. Då var det bara ett par tappra kvar. Reportern dök aldrig upp, men ringde lite senare och sa att hon nog borde ta sig till torget och prata med nån pensionär. Gör det du, sa jag. Vill du ha bilder kan du höra av dig. Gissa om dom ska få betala bra för dom bilderna!

Jaha, förkylningen blev inte så himla mycket bättre av den övningen.

Dagens Nyheter.
Nu skriver dom om vad som ska hända i valet 2014. Skicka iväg dom på en kurs i mindfulness. Vi andra är rätt intresserade av det som händer NU.

Debattsidan.
”Sveriges idrottsminister måste våga satsa på eliten.” Är det inte eliten det alltid satsas på?

En rattfull kvinna försökte bita en polis i armen när hon skulle omhändertas. Den scenen hade jag velat se. Packade tanter muckar man inte med i första taget.

Adhd, undrar om man har en släng av det kanske?
Låg impulskontroll – hmjoo. Koncentrationssvårigheter – det händer. Svårt att organisera och planera sin tillvaro – där sprack det. Får skylla på förkylningen.

Blir förbannad på kvinnan som troligen skarvat rejält när hon anmält en livvakt för grov våldtäkt. Bland annat påstår hon att hon legat fastbunden, naken utomhus i elva timmar, fram till 22.30. I slutet av september. Man borde vara rätt genomfrusen då. Men det var hon inte. SÅ mycket svårare det blir för andra kvinnor som faktiskt utsätts för våldtäkt att få männen dömda. OM kvinnan har ljugit hoppas jag nån kedjar fast henne naken nånstans i elva timmar. På riktigt.

Ny bok granskar kungens privatliv. Eller hur.
Gäsp.

Bilder på språkrören i alla tidningar. Kraftiga associationer till Nurse Rached i Gökboet. Brrrr.

Kollar in dagens web-tester.
- Skiljer du på fogsvans och kofot? JA, annars ska man nog hålla tassarna borta från verktygslådan.
- Kan du allt om Thailand? Nä, vem kan det.
- Hur stressad är du egentligen? Hade dom inte den häromdan. Nån på tidningen är för stressad för att kolla.

Kollar in tipsen i stället.
- Vila magen. Bli smal. Man ska inte motionera på kvällarna. Tackar tackar!
- Blinga underlivet. Ehhh...?
- Gå ner i vikt med te. Va f-n, sätt en bit silvertejp över munnen när suget sätter in. Funkar som rökavvänjning också. Skitbra. Och billigt.

Peter Jöback säger att han vill ha barn men han vet inte hur. Hans mamma och pappa borde skämmas. Sånt måste man faktiskt berätta för sina barn!

Borde inte Tom Cruise ha kommit över sina komplex över sin ringa längd (168 cm). Han är ju snart 50. Tagga ner, vettja.

Idol-juryn har bästa jobbet. (Och dom är som klippta och skurna för det.)
Tänk att få sitta och hacka på folk. Vara elak. I timmar. Mot betalning.
Det rockar!

Dummast idag I: ”Kent, 59” som är förbannad för att han inte fick köpa biljetter till ”Ladie's night”. En titt i ett lexikon hade kanske underlättat.
Köp en klänning Kenta så släpper dom nog in dig nästa gång.

Dummast idag II: Monica i Stockholm som har satt bakhjul på sin sköldpadda efter att familjens andra sköldpadda bitit sönder bakbenen på den.
Den sista idioten är inte född än. Ägaren alltså.
Paddan har en hjärna i storlek som ett gammaldags knappnålshuvud.
Han är härmed ursäktad.

2 kommentarer:

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.