Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 1 maj 2010

Tidningskoll 1 maj

Ingen tidning i brevlådan idag. Man blir lite vilsen då.

Nättidningarna är dock igång.

Läser om dagens demonstrationer och tal (miljarder till pensionärer, sjuka, arbetslösa, ensamma mammor och jagvetintevad) och tänker att det kommer att krävas enorma mängder köttklister för att få ihop oppositionens valfläsk.

Fylla, bråk och slagsmål. En helt vanlig valborgsmässoafton konstateras på flera håll i landet. Undrar när det blev inne att supa sig tokfull just den dan.

Begriper mig inte riktigt på grekerna. Om man kan gå i pension och få behålla nästan hela lönen efter att ha jobbat i 30 år, borde ju minsta barnunge kunna räkna ut att det blir dyrt för landet. Det blir liksom ganska många att försörja i en förfärlig massa år.

Roar mig med att läsa inlägg som finns om olika artiklar på nätet. Många och hetsiga inlägg om s-löftet att ge miljarder till pensionärerna, sidan stängdes ganska omgående för ytterligare debatt. Att Pär Engsheden antas bli den som designar Victorias brudklänning gav inte mer än fyra kommentarer, så den sidan stängdes också.

Katastrofläge i fyra delstater i USA på grund av oljeläckaget. Och dom har fortfarande inte lokaliserat alla läckor så det väller ut flera miljoner liter råolja om dagen. Oerhört skrämmande, man kan undra varför det tar sån tid.

Ordvalet i pressen, ständig källa till irritation. Varför skriver man hela tiden om svenskarnas ”närvaro” i Afghanistan? De deltar väl i ett krig, om inte jag är alldeles felunderrättad. Men det låter förstås värre.

Traktorn lockade mer än kronan, säger kungen i ett tv-program. Ja, det visar väl hur dumt det är med monarki. Tänk att inte få välja vad man vill ägna sig åt i livet. Stackars han.

Vem är Lindsey Lohan?

Anna Anka tycker det är konstigt att hon inte är bjuden till det kungliga bröllopet i sommar, eftersom hon är ”Sveriges största kändis”.
Självförtroendet är det inget fel på. Självinsikten behöver hon nog putsa en del på.

Derby på Råsunda i morgon, AIK-Djurgården. Synd att man inte törs gå. Det är alldeles för mycket bråk. Bedrövligt.

Gjorde testet ”Vad kan du om vulkaner”. Nästan ingenting, visade det sig. Tre av sju rätt. Har t ex aldrig hört ordet exkretion tidigare, ännu mindre visste jag att det kallas så när vulkaner får ett utbrott. Man lär sig något nytt varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.