Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 14 maj 2013

Norgehistorier?

Med lite god vilja ser man att Norge ser ut som en spermie. En glad spermie till och med.


Elaka vitsar grannländer emellan är inget som bara förekommer här uppe i Norden, men det är väl Norgehistorierna man kan flest av. Ibland överträffar verkligheten dikten. Som när man läser att norska hockeylandslaget har tagit hjälp av Regina Lund som med av handpåläggning ska hjälpa laget att lyckas i VM. Alltså. På allvar?

Ett plan på väg från Los Angeles till New York tvingades nödlanda i Kansas för att släppa av en stökig passagerare. Kvinnan envisades med att sjunga (nåja) Whitney Houstons stora hit I will always love you. Hela tiden. Det är en låt som kräver en tonsäker sångerska. Och även om det varit Houston själv som satt och sjöng vete 17 om man hade stått ut en hel resa. Whitney-wanna-ben fördes av planet i handfängsel. Sjungande.

Mer USA. I Philadelphia står en läkare åtalad för att ha dödat tre spädbarn. Riktigt ruskig läsning och vissa tidningar förser läsarna med mer information än nödvändigt. DN skriver ”han dödade levande barn”. Kan man döda någon som inte är levande? Tänkte jag för att slippa tänka på hur det hela gått till. Och att karln heter Kermit hjälper inte ett dugg. Han är läskig i alla fall.

En svensk man har anklagats för att vara Säpoagent. Jihadisterna som pekade ut mannen verkar inte ha riktig koll. Han befann sig i Syrien på uppdrag av Läkare utan gränser och har inte ett dugg med säkerhetspolisen att göra. Heder åt alla som riskerar livet för att hjälpa människor i krigsdrabbade länder.

Företaget Apoteksproduksjon har undersökt svenskarnas inställning till att svettas. Tre miljoner av oss skäms och blir osäkra av att svettas, har norskarna kommit fram till. Blev ju lite nyfiken på själva företaget och sökte på nätet. Apoteksproduksjon AS är registrerat på en adress i Nacka och enligt Bolagsverket är företaget ”inaktivt”. Hm. Men visst, man blir inte så svettig av att vara inaktiv… 
Slipper man skämmas som en svensk.

Det var väl tur att Hovrätten ändrade den friande domen i Borås Tingsrätt av ett gäng stollar som utövat exorcism på en 12-åring. I Borås tyckte man att eftersom vi har religionsfrihet får man väl köpa att religiösa människor ägnar sig åt andeutdrivning och liknande. Hovrätten klassade övergreppen som den grova barnmisshandel det faktiskt var fråga om och dömde styvmamman, pappan och en av prästerna till fängelse. Flickan ska dessutom få ett rejält skadestånd. Bra där. Hoppas hon får hjälp att lämna sekten hon blivit misshandlad av.

En SD-politiker i Borlänge blev så provocerad av en kvinna i burka att slagsmål utbröt. Om det var kvinnan eller politikern som började fajten håller nu polisen på att utreda. Apropå religionsfrihet.

I fotbollslaget Bayern München bråkas det också. Efter en seger i Bundesliga firade spelarna med öl. De nöjde sig dock inte med att dricka bärsen utan skulle prompt hälla den över sina lagkamrater. En av dem är troende muslim och har valt att avstå från alkohol. Han blev såklart skitförbannad när kompisarna jagade honom och dränkte honom i bira. Så himla barnsligt. Helt i stil med Stockholms-bratsen under tennisveckan i Båstad.

Det har bråkats i Örebro också. Hells Angels lokal är ute på exekutiv auktion och den som dristade sig till att lägga ett bud på stället fick spö av ett 30-tal klubbmedlemmar. Auktionen avbröts och kommer att återupptas vid ett senare tillfälle. Med endast seriösa spekulanter närvarande, får man anta.

Jo, den som såg filmen Wild hogs i går blev varse hur hett det kan gå till. Filmen får väl anses som en B-rulle, men det finns vissa dråpliga scener som får mig att gapskratta.

Och ett skratt kan man sannerligen behöva ibland.
Man kanske skulle plocka fram boken med Norge-historier?
Riktiga Norge-historier.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.