Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 15 maj 2013

Les femmes

Lite hyfs skulle inte skada...


Fick häromdagen en fråga från en av uppdragsgivarna, har du några riktigt bra kvinnoöden/dramor du kan skriva om? Tidningen köper inte så mycket frilansmaterial, men denna typ av artiklar vill de gärna ha.

Baggis. Tänkte jag. Jag känner flera urstarka, fantastiska kvinnor som råkat ut för fruktansvärda händelser i livet och ändå tagit sig upp på fötter. Av egen kraft och en massa jävlaranamma. Empatiska, omtänksamma och vänliga kvinnor som inte låtit motigheterna göra dem bittra. Kvinnor som förhoppningsvis skulle kunna ge hopp åt andra med till synes hopplösa livsöden. Sporra andra att inte ge upp. Och kanske, kanske få en och annan gnällspik att tänka till; mitt liv kanske inte är så himla dumt ändå?

Problemet med dessa kvinnor är att de inte själva tycker att de är så speciella. Det är väl det som är så speciellt med dem. De stretar på, biter ihop, skakar av sig och tar nya tag. Men synas i tidningen? Nej tack. I den andra änden av kvinnoskalan har vi då de som alldeles väldigt gärna pratar om sig själva. Oavbrutet. Överallt. Utan att vara ett enda dugg speciella.
Man tänker, vad har den där lilla hoppan uträttat?
Ingenting.
Annat än skrivit en massa nonsens i en blogg som tiotusentals andra nollor följer slaviskt.
Världen är upp-och-ner.

Angelina Jolie berättade om alla kvinnors stora fasa, bröstcancer. Hon har i förebyggande syfte opererat bort sina bröst eftersom hon riskerar att drabbas av den ärftliga formen av cancer. Lätt för henne att göra. Här i Sverige får kvinnor slåss och kämpa som f-n för att få operera bort det friska bröstet, även efter att cancern tagit det  andra. Underbart att hon använder sitt kändisskap till att skapa uppmärksamhet kring detta. Hon må vara en medelmåttig skådis, men hon verkar vara en klok kvinna som använder medierna för rätt syften. Starkt.

Verkar som om politikerna ska profilera sig på bred front nu. Fru Lööf har synts i rutan ett par gånger de senaste dagarna och nu är det infrastrukturministern som gör ett utspel. Hon vill se ”hårdare tag mot distraherande aktiviteter vid ratten” skriver hon. Man ska inte sms-a och telefonera när man kör bil. Ministern vill nu även förbjuda rakning och sminkning. Hur det är med aktiviteter som att läsa kartan, röka, dricka kaffe och peta sig i näsan framgår dock inte av artikeln.
Och dessutom.
Man kan förbjuda en massa saker men så länge ingen kollar om lagarna följs är det tämligen meningslöst.

Prinsessan Madeleines blivande svärmor är en målinriktad kvinna, skriver Expressen. Hennes två döttrar är gifta med adelsmän och nu ska sonen gifta sig med en äkta prinsessa. Och allt sägs vara ett verk av mamsen. Hur hon har lyckats med uppfostran kan man däremot med fog fundera över. Herr prinsessgemålen får nog ta och kamma till sig lite snart.

Samma tidning skriver att Camilla Läckberg har tagit av sig vigselringen. Gäsp.

Petra Mede fick lysande kritik efter gårdagskvällens semifinal i Eurovision Song Contest. Jag såg inte programmet, men det är ju svårare att vara sarkastisk på ett främmande språk så hon kanske håller sig på mattan. Och till manus. Starkt är det i alla fall att klara uppdraget med en ganska nyfödd bebis i kulisserna.

Och Carola kastade sig ut i publikhavet. Så kallad stage-diving. Denna gång hade hon dock lärt sig läxan och slängde sig ut på rygg. Inte på mage som förra gången. Då blev hon helt chockad över att folk tog henne på pattarna. Ja vad skulle de gjort när hon slängde sig handlöst från scenen? Flyttat på sig? Va?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.