Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 28 september 2012

Tröga typer


"Älska dem som behandlar dig väl och glöm dem som inte gör det."
Så sant.
Livet är för kort för att vakna upp på morgonen och ångra något.
Också sant.
Emellanåt får man små visdomsord på sin Facebook-vägg, vissa skrattar man gott åt, andra berör på mer än ett sätt och får en att tänka till. Och tänka till en gång till.
Vissa människor tar längre tid att komma underfund med än andra och man måste nog ha varit med ett tag för att våga välja bort. Säga - Jag tar inte mer skit från dig nu. Och sedan känna sig nöjd med att man äntligen slipper få ont i magen varenda gång man träffas, slipper oroa sig för vad människan ska vräka ur sig, hur hon ska bete sig och om det än en gång ska bli spektakel.
Att omge sig med må-bra-människor är en konst.
Som tar tid.

Juholt tycker i sin bok att han blev förrådd av sina närmaste partikamrater. Lustig snubbe det där. Verkar helt sakna självinsikt. Trots allt verkar han fortfarande inte ha fattat att det i första hand var allt han sa och gjorde som blev hans fall. Trög, eller? Men han har i alla fall fått ge ut en bok.

Tommy Körberg ger också ut en bok. Där skriver han bland annat om sex med horor, om knark och en massa annat som ingått i hans liv. Alltså, varför är det så hippt med män som pundar? Plura, Persbrandt, Brost och alla andra som nästan når kultstatus för sitt missbruk.
Kända kvinnor med drog- och alkoholproblem framställs nästan alltid bara som fulla eller höga fruntimmer med dålig karaktär.
Jag fattar inte.

Gunilla Persson väljer bort varenda människa som kommer i hennes närhet, eftersom varenda människa som kommer i hennes närhet säger alla någon enda liten grej som misshagar frk Persson. Där kan man verkligen snacka om avsaknad av självinsikt. Hon förstår inte hur någon kan tycka illa om henne, säger hon i en intervju, och fortsätter "vad har jag gjort?". Trög är bara förnamnet. Förvisso har hon rätt när hon säger att man måste älska sig själv. Men nån måtta får det väl ändå vara. Va?

Nu har Löfven & Co vaknat till. De vill satsa miljarder på sjukförsäkringen säger de. Jojo, det ska väl bli en återgång till evighetslånga sjukskrivningar och förtidspensionering av unga latmaskar som inte orkar jobba. Sverige har de i särklass mest generösa sjukförsäkringsreglerna i hela världen. Hur kommer det sig att alla andra människor blir friska fortare än svenskar? Det är arbetsmarknaden det är fel på. Svensk arbetsmarknad accepterar inga andra än högpresterande, friska människor under 40. Det är där problemet ligger, inte i att man inte får sjukpenning i evigheter. Amen.

Belinda Olsson. Är det inte dags att ge henne andra uppdrag på SVT. Helst utanför bild. Och lägg ner Debatt. I går luftade man den övergivna 2-åringen i Broby. Hela hennes tillvaro fläktes ut i tv. Gårdagens program måste ha varit seriens riktigt usla lågvattenmärke. "Principiell diskussion om familjehem kontra fosterhem" försvarar sig Olsson. Och varför bjöd man då in en man som påstår sig vara den lilla flickans morbror? Och säger dessutom att "den andra sidan måste få en röst". Pricipdiskussion. Bah. Lägg ner, säger jag bara.

Filip och Fredrik. Kunniga, vågade och hippa programledare. Men varför i allsin dar måste de skrika så förbenat hela tiden? Som om de rapporterade från nåt katastrofområde eller en Bruce Springsteen-konsert eller nåt. Jobbigt.

Fotografiska museet i Stockholm har lyckats med något som hela kultureliten, med kulturministern i spetsen, inte trodde var möjligt. De till och med skrattade åt idén. Ett museum som enbart lever på privata pengar, entréavgifter och årskort. Går det? Jajamensan, det går alldeles utmärkt. Man har nu 400.000 besökare om året och omsätter runt 100 miljoner kronor. Utan en enda bidragskrona. Där ser man. Alla privata initiativ är inte av ondo...
Man kan allt man vill, bara man anstränger sig tillräckligt mycket, sa min mamma.
Så sant.

En kock i USA (var annars) har dömts för mord på sin fru. Efter att han mördat henne kokade han henne i en 190 liters kastrull i fyra dygn för att dölja vad han gjort.
Aftonbladet skriver att "han såg likgiltig ut när domen lästes upp".
Likgiltig.
Var det ett medvetet ordval eller?

Prins Carl Philip råkade i vilt slagsmål i Cannes för en tid sedan. Storyn i alla tidningar är att han blev överfallen. Han bara gick där, hade inte gjort någonting och så blev han påhoppad och slagen. Men inte tänker han göra någon polisanmälan. Näääää då. Det skulle bli så jobbigt med utredningar och rättegång och publicitet, säger hovet.
Antingen är historien som berättats officiellt inte helt sann. Eller så är det med kungahuset som med många andra i samhällets toppskikt; man låter brottslingar slippa undan. Det är enklare att följa minsta motståndets lag än att hålla sig till Svea Rikes dito.
Klent.

Filmen Hypnotisören sägs vara en tafflig thriller men ett bra äktenskapsdrama. Jo, boken hade väl sina svaga punkter så varför skulle filmen bli bättre, trots suveräne Lasse Hallström.
Lite ledsen blev man också av att se att undersköna Lena Olin verkar ha smittats av Hollywoodsjukan Botox. Stiff upper lip fick en helt ny innebörd under intervjun.

Ryanair surar för att Siemens bestämt att deras personal ska resa med andra bolag när de flyger och far i tjänsten. Nu ska man vidta rättsliga åtgärder, som det heter. Men, får inte företag bestämma själva hur deras anställda ska resa? Precis som att företag bojkottar hotell med porrkanaler i tv.
Är det inte det som kallas fri marknad?

I timmar köade folk för att köpa iPhone 5.
Mitt i natten.
En av de första i kön är 18 år. Hur har hon råd med en iPhone? Och kom hon iväg till skolan i morse?
Nä, jag vet. Jag är inte hennes morsa.

För övrigt, apropå pågående Bokmässan i Göteborg, tror jag inte att Linn Ullman hade rönt så stora framgångar om inte mamma hetat Ullman och pappa Bergman. Någon stor författare är hon definitivt inte. Om ni frågar mig alltså.
Det gäller att välja vilka man omger sig med.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.