Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 21 september 2012

Det rockar


En något suddig rocka. Det är ju helg...


Jaha, solen skiner som den gjort större delen av veckan och i helgen väntas regn och kyla. Det är väl lite årets melodi, känns det som.

Expressen skriver i dag om en brasiliansk man som anföll en vakt utanför Rosenbad och försökte ta hans vapen. Han skulle döda kungen, var en av förklaringarna. En person som rådigt ingrep säger att mannen troligen lider av någon psykiskt störning. Höppa höppa, stopp och belägg! Efter att den norske terroristen bedömts som frisk kan man faktiskt inte säga att en enda brottsling är störd. Skulle möjligen vara det faktum att brasilianaren slog till utanför Rosenbad. Om det nu var kungen han ville ha ihjäl, varför gick han inte till slottet? Kan tyda på viss mental förvirring.

Folk har köat i timmar vid Experts butiker för att fynda i konkursens kölvatten. Men alltså, det måtte väl ändå vara billigare (och dessutom enklare) att köpa från någon multinationell konkurrent? Och kom alla människor på att de behövde köpa nya tv-apparater, mobiltelefoner och kameror just i dag? Guva konstigt.

Blir lika full i skratt varje gång Christer Lindarw gör reklam och säger att han ser så himla mycket bättre nu. Beror det på den ohyggligt fula lyftningen av ögonlocken eller vad? Hängde kanske ner och skymde sikten innan? Det framgår inte riktigt vad som gjort hans syn bättre.

Politiker är roliga. Eller skrattretande, kanske. Först får alliansen och Borg skäll för att man sparar och snålar för mycket. Och sen när man gör storsatsningar på en mängd viktiga områden, då får de smäll på fingrarna för att de slösar.
Men det är väl det oppositionen är till för? Att svänga åt andra hållet. Rocka på, liksom.

Och vänsterpartiet är som vanligt absolut flummigast. I sin skuggbudget vill man satsa flera miljarder på bostäder till 250 000 ungdomar. Hyrorna ska ligga under 1500 kronor per månad och bostäderna ska byggas klimatsmart. Låter kanonbra, men som vanligt har man ingen aning om hur det hela ska finansieras. Den ekonomiska taleskvinnan skäller på regeringen som ”bara har långsiktiga skatteförslag” (dumma dom, liksom) och säger att hon är osäker på om hon får med sig några andra partier på det här. Ett litet uns av reality check.
Alltid något.

Mitt Romney. Man får hoppas att han faller på eget grepp. Vilken tomte!

Men milda makter så mycket matlagningsprogram det är i tv. I varenda kanal hackas det utav h-vete, steks, friteras, kokas och knådas. Det är proffs, halvproffs och amatörer som handlar, odlar, bakar, lagar mat och tävlar om både det ena och det andra. Alltså, det är som porrfilm tycker jag. Visst, man kanske kan snappa upp ett och annat tips men i största allmänhet är det rätt trist att se andra som håller på…

Paris Hilton (bruttan alltså, inte hotellet) säger att gay-män är äckliga och att de flesta har hiv. Har någon kollat iq på den där damen? Vad jobbar hon med förresten? Inget, va?
Nävisst ja, vissa arvingar behöver inte göra nånting. Bara leva upp andras stålar. Tänkte’nte på det.

Miljöpartiets gruppledare i Vingåker säger att CIA och den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA släpper ut virus och tungmetaller över Sverige från specialutrustade flygplan. Det är bland annat USAs fel att vi har så konstigt väder. Alltså. Har miljöpartisten ätit konstiga svampar? Sett UFOn?
Hade hon sett lite mer rock’n roll ut kunde man misstänka henne för att röka på, men hon ser mer ut som en frikyrklig person. Om man nu ska lufta sina fördomar.
Det var bland det konstigaste jag hört på länge.

Två av skitungarna som nästan slog och sparkade ihjäl en 61-årig man i Kortedala har nu dömts till ungdomsvård. Förvisso är de unga men de var synnerligen hänsynslösa och har inte visat någon som helst ånger för vad de gjort, så det behövs nog mer än ungdomsvård om de ska komma på fötter och bli sympatiska medmänniskor.

Unga vuxna har inte råd med tandvård, skriver en centerpartist i SvD. Nej, men om vi i Sverige kunde betrakta tänderna som en del av kroppen i allmänhet och som en del av kraniet i synnerhet, skulle man vinna mycket.
Bara det att man fortfarande kör med rena stenåldersmetoder när det gäller tandreglering är minst sagt upprörande. Behandlingar som är mycket smärtsamma och som i många fall orsakar livslånga hälsoproblem för dem som utsatts för behandlingen. Det finns många mycket väl fungerande metoder som går fortare, är säkrare och mindre plågsamma än nuvarande gängse metod. Nä visst ja, det skulle ge mindre klirr i kassan för alla inblandade tandläkare och ortodontister. Nu får de betalt per utdragen tand och dessutom för hur lång tid patientplågandet pågår. Att landstingen skulle spara mångmiljonbelopp är det ingen som tänker på.
Det rockar däremot inte alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.