Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 4 september 2012

Knark, mord och pengar

Ska man få hyra ut sin bil?
Vad innehåller nyhetsmedierna en vanlig tisdag? Jo, det gamla vanliga; knark, mord, pengar och några politiska konflikter.

Regeringen la i våras fram ett förslag om att göra det lättare att hyra ut sin br-lägenhet i andra hand. Utan att vara insatt i alla detaljer, kändes det som ett bra förslag. Som br-innehavare äger jag förvisso inte min bostad, jag har bara köpt rätten att bo här. Men om jag till exempel skulle vilja bo utomlands ett par år, eller på landet ett halvår eller vad-som-helst där min bostad skulle stå tom i flera månader, då får jag inte hyra ut den till någon annan. I alla svenska storstäder råder bostadsbrist. Och i alla svenska storstäder är systemet med hyresrätter satt ur system. Det är i princip bara svarta kontrakt, undantaget dem som stått i bostadskö i minst 30 år. Eller missbrukare som ska anpassa sig till ett normalt liv. Och gör man sig inte en hacka på sin hyreslägenhet är man dum i huvudet. Som vi. Bara sa upp lägenheten i centrala Sundbyberg. Jojo, det var det dummaste vi gjort fick vi höra.

Riktigt vad oppositionen tycker är dåligt med förslaget har inte framgått av tidningarna. M säger att förslaget försvagar för dem som inte har någon bostad, varken att bo i eller att hyra ut. Hur tänkte hon där? I konsekvensens namn borde man väl även då förbjuda uthyrning av bilar? Det är så synd om alla som inte har egen bil.
Ja jag vet, det kanske var lite långsökt men ibland blir man bara så himla trött på alla som vill klämma åt den som har mage att tänka och vilja bestämma själv.

Det hemska, hemska som hänt i Täby där en 31-årig konstnär misstänks ha mördat en 13-årig flicka, tillika granne är på gränsen till vad man orkar ta in. Alla som har barn som emellanåt är ensamma hemma; snälla, lär dem att aldrig, aldrig öppna dörren om det inte är någon de känner väldigt väl. Sen kan man ju inte gå och tro att ens grannar är presumtiva mördare, men ändå.

I Iran säger en högt uppsatt ledare att man ska hämnas på USA om Israel bombar Iran. Nån mer som har problem att få ihop den logiken?

Rättegången om misshandeln i Kortedala går mot sitt slut. Den 15-åring som plötsligt ändrat sitt vittnesmål fick i dag göra ett nytt försök, med föräldrarna närvarande i rättssalen. Han säger att han inte ljuger och att det är polisen som har fattat fel vid de fem tidigare förhören. Detta trots att det han sagt finns på film. Alltså, någon har verkligen skrämt skiten ur den där killen. Läskigt.

Den senaste i raden av kändisar som avslöjar sina mörka sidor i bokform är Glenn Hysén. Alltså. Alla de här kändisarna som berättar så otroligt intressanta detaljer om supande, knarkande, misshandel, övergrepp, svek, lögner och annat smaskigt. Det känns lite som alla som tror på ett liv före detta. Ingen verkar ha levt ett helt vanligt liv, vare sig det är livet just nu eller livet på romartiden, medeltiden eller 1700-talet… Alla är släkt med någon härskare eller annat flådigt i sitt förra liv. Och alla i detta livet har haft det hemskt så man ska tycka riktigt synd om dem. Det börjar bli ganska tjatigt.

Politiske vilden William Petzäll har avlidit av som en följd av sitt missbruk. Svenska Brukarföreningen skriver i en debattartikel i AB att alla politiska partier har skuld i att missbruksvården inte fungerar. Som hyfsat insatt i missbruksvården i Stockholm vågar jag påstå att det görs oerhört mycket för att få människor ur missbruket. Men skulle det fungera prickfritt för alla skulle det behövas tre personer som gick i skift och höll missbrukaren i handen, stoppade varje antydan till återfall, puttade åt rätt håll hela tiden. Om det inte räcker att man får en betald lägenhet, stödsamtal 4-5 gånger i veckan, pengar till mat, nöjen och kläder, fritt antal färdtjänstresor, gym-kort, arbetsträning, fri läkarvård, alla nödvändiga läkemedel, tandvård – ja, vad mer kan man begära? Det är i alla fall väldigt mycket mer än en skötsam, välutbildad, arbetslös ung människa får.

Alltså. Juholt.
Inte nog med att han fick ersättning för hela hyran, trots att han bara betalade halva själv och sambon (eller vad hon nu var som bodde på samma adress) betalade andra hälften. Han drog av för hela hyreskostnaden i sin deklaration.
Det är ju det jag sagt hela tiden. Fuskandet börjar i ungdomsförbundet, löper genom fackförbundet och upp i partiledningen.
Det är banne mig inte riktigt klokt.

Sötsnutten Ronaldo är lite ledsen. Han tycker att han har för dåligt betalt och tänker lipa tills han får de 16 miljoner euro han begärt. Per år. Efter skatt.
Skäms!
Säger jag bara.

SJ ska sluta sälja biljetter på tågen.
-          -  Vi ser en risk att det blir konflikter, säger en talesman.
Den som åker tåg utan att ha biljett kommer att krävas på en straffavgift på 1900 kronor. Det borde innebära en större risk för konflikter, om ni frågar mig.
SJ AB baklänges.
Nä, det kanske inte är roligt längre?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.