Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 27 december 2010

Värsta tomtarna


Jaha, så var julen avklarad för denna gång. Dock inte genomliden som många gånger förr, nej i år var det "den perfekta julen" som systerdottern uttryckte det.
Så sant.

Vakten utanför Stockholms slott håller antagligen inte med. Bli rånad på sitt skarpladdade automatvapen av två tomtar. Den geniala förklädnaden i julruschen.
- Nån som har sett två tomtar i centrala Stockholm?
Eller hur.
Men hur orutinerad får man vara? Vakten alltså. Kan inte ha varit den skarpaste kniven i lådan. Tur för kungen & co att dom inte bor inne i stan längre.

Fick vakten stressmage av det kan han läsa i dagens tidning "Så kan du minska magproblemen i jultider". Så dags att komma med det nu.
Vaddå Dagens Nyheter? Var alla ute och julshoppade förra veckan? Missade alla TT-telegram?
Precis som Ohly. Missade omröstningen om Öresundsbron och förklarade sin olovliga frånvaro med att han köpte julklappar. Seriös kille det där.

Och dagens dåliga ursäkt från SJ är att nu saknar man tåg. Det spelar väl ingen som helst roll eftersom det i alla fall inte går att köra på spåren. Men dom ville väl leverera en nyhet kanske.

Expressen har döpt Peppes Bodega i Båstad till "prinsens stamkrog". Jo, han hänger väl där några kvällar under tennisveckan. Tror inte han hänger där resten av året. Men vad vet väl jag.

Att åka taxi kan bli en dyr historia, i alla fall om man bor i Stockholm. Här är det dyrast i hela världen. Avreglering av marknaden hjälpte inte ett skit. Och inte går det att få tag på några bilar heller. Absolut svårast är det under Ramadan. Undrar varför.

Mat-Tina vill göra tv-program med Ernst. Så bra, då behöver man bara hålla reda på ETT tv-program att undvika. Nu dyker dom ju upp både här och där. Kan dom inte ta med Bosse bildoktorn, Leila, Rickard Olsson och Peter Jihde också som är precis lika uttjatade.

En amerikan (förstås) ägnar sig åt att stämma alla företag som skickar spam-mejl till honom. Han lär ha häcken full. Här har vi ju förträffliga Konsumentverket som tar emot anmälningar om dessa oönskade mejl. Vad händer med alla dom anmälningarna?
INTE ETT SKIT.
Alltså, hur många statsanställda finns det som inte gör ett förbannade jota på dagarna?

Rolf Lassgård, miniserie i två delar. Bra manus, snyggt foto, bra skådisar - men vem fasen castade Lassgård? Han snackar ju som om truten är stelopererad. Full koncentration och mycket hög volym på tvn. Nä, hörde i alla fall inte vad karln sa. Jag fick ta till gammelmanstricket text-tv. Att dessutom sätta honom i en roll som kvinnokarl gjorde att man tappade fokus på själva plotten. Det var lite komiskt. Fast bättre än Mikael Nykvist som skulle kunna ingå i tv-programmet med Mat-Tina, förresten.

Ylva Johansson vill leda (s). Bara för Alliansen att tacka och ta emot.

Att kungen har svårt att läsa är ingen hemlis. I sitt jultal visade han att han inte kan räkna heller. Vad kan han, egentligen?

Aftonbladet rapporterar från mellandags-rean att lockvarorna var slut när butikerna öppnade på juldagen. Märkligt att de lyckats få tag på en kund som var förvånad över det. Och som dessutom hade "köat i timmar".
Hur dum får man bli?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.