Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 23 december 2010

Tomtarna har så bråttom


I alla fall en del.
Tomtarna här hemma har varvat ner för längesen. Julgardinerna får ligga kvar i linneskåpet, det mesta pyntet får stanna i källaren, inte ett enda julrim är skrivet och knäck får vi köpa. Jag säger som Anna, det blir jul ändå.

Hade Reinfeldt lite bråttom när han tyckte att kvinnor skulle jobba mer och att deltidsarbete borde begränsas. Läste inte hela artikeln (här bakas jullimpor) men det lät som ett gammalt (s)-märkt förslag. Tomte, säger jag bara.

Mediefolket förfasar sig över den nya Myndigheten för radio och tv. Men kanske det inte vore så dumt om det fanns någon som bromsade de värsta dumheterna. Våra licenspengar ska användas till sånt som inte reklamkanalerna vill hålla på med; kvalitets-tv. Myndigheten kanske kan stoppa skräp som Ung & bortskämd, till exempel. Programmets målgrupp tittar ändå inte på Ettan.

Lady Gaga har varit på shoppingtur i Paris, endast iklädd underkläder och en jacka. Så himla praktiskt! Behövde hon ju inte kränga av sig en massa kläder där i provrummet. Att ingen tänkt på det förut.

Den mobilfilmande polisen verkar ha varit mer än lovligt klantig. Förutom att filma fylleslag och annat med tjänstemobilen, lämnade han den i pant på nån strippklubb. Tomteluvan byts ut mot dumstrut. Att få sparken borde vara minimistraff.

I England är minigris den mest önskade julklappen. Här hemma spås den elektroniska läsplattan bli årets julklapp. Så olika kan det vara.

Aftonbladet tipsar om hur man kan undvika att svärmor gör en tjock. Jag trodde det var hennes sons avdelning...

Värsta tomtarna är ändå alla som ställde till bråk i Globen i går när AIK och Djurgården spelade hockey. Skäms!

Alla djurgårdare som skrattade rått åt den hemliga inskriptionen i Lennart Johanssons pokal kan härmed sluta garva.
Den nya nationalarenan i Solna har en stor j-la AIK-flagga ingjuten i betongen.
Ho ho ho.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.