Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 9 december 2010

Pepparkakans dag


Idag på "Pepparkakans dag" borde folk kanske vara lite snällare mot varandra. Kanske dom är också, men ska man tro kvällspressen är det attacker både till höger och vänster.

Ulf Brunnberg säger i en intervju att han tycker det är trevligt med folk som har förmåga att lyssna på andra. Rubriken döper detta till ett angrepp på Björn Ranelid. Spännande tolkning. Brunnberg säger också att han tycker att deltagarna i tidigare program är "mediehoror". Jonas Gardell kallar det "förtal". Har kreativa personer ömmare tår än vi andra?

Börje Ahlstedt "går till attack" mot en hel rad kolleger. Bland annat kallar han Peter Stormares knäböjande vid Ingmar Bergmans kista för "egotrippat effektsökeri". Kollegerna påstås vara långsinta, översittare och har revanschbehov. Inte så konstigt kanske, att han nu lämnar Dramaten.
Fast det har inget med boken att göra, säger han.
Nä, eller hur.

Nätattack mot justitieministern. Liknande attacker mot advokat Borgström och åklagarenheten. Wikileaks anhängare tror inte på att Assange misstänks för våldtäkt, utan att Sverige går USAs ärenden. Stackars kvinnor som ska vittna mot honom.

Fullt krig mot kontokortsföretag som vägrar sköta Wikileaks transaktioner men tycker det är ok att skicka pengar till KKK. Hur tänkte dom där?

SJ säger att deras tåg är sämre i år än förra året. Är det möjligt?

DO får smisk av före detta JämO. Det blev visst inte så bra med sammanslagning till en jättemyndighet. Bara hbt-frågorna som ges utrymme. Förutom en massa dyra konsulter förstås. Gör något åt eländet, den som kan.


Och sen några alldeles egna attacker.

Ladies på Östermalm. Alltså det norska fruntimret och hennes väninnor. ALLA såg ut som om dom fått på käften. Hur kan man frivilligt spöka till sig så man ser ut som Kalle Anka? Hjälp.

Vad är "ett tillgängligt pris"? (TV-reklam)

Hur många gånger kan Felix skinkpaj bli "nu ännu godare"?

Heter det verkligen "dyra avgifter"? (DNs ledarsida)

Hur mycket vitare kan vittvätt bli? (Tvättmedelsreklam)


Nä, skärpning.
Ta en kaka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.