Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 19 augusti 2011

Ännu en fredag



Fredag, solsken och en helg som väntar. Nästan så man får ta i lite extra för att Häxan Surtant ska vakna till liv.
Minsann, hon är där inne i alla fall.

Läser om en 36-årig mamma som under fem års tid misshandlat sin son. För detta får hon 10 månaders fängelse och då ingår straff för narkotikabrott och rattfylleri. Till pojken, som i dag är 14 år gammal, ska mamman betala ett skadestånd på 57.000 kronor. Alltså. Kom hon inte undan väldigt billigt? Va?

SvD kör på med artiklar och inlägg om mobbning. "De vuxna väljer att titta bort" är en rubrik i dag. Alltså, de vuxna mobbar också sina kamrater. Hur ska de då kunna göra något åt sina mobbande barn? Samma sak med vuxna som blir mobbade. Hur sjutton ska de kunna lära sina barn att hantera en mobbare?

"Dålig valutaunion inget för Sverige" säger partiledarkandidaten Anna-Karin Hatt. En dålig valutaunion är väl inget för något enda land? En bra valutaunion däremot skulle kanske funka. Men sånt vet man ju inte i förväg. Som om alla ledarna i Europa sa; låt oss gå ihop och bilda en jättedålig gemensam valuta. Eller hur. Det var nog inte riktigt så det gick till.

Alla företag i barnbranschen gnuggar händerna och hoppas att Victoria och Daniel ska välja just deras prylar till sina kommande telningar. Alldeles säkert blir paret överöst av gratispryttlar, den marknadsföringen är väl bland det mesta man kan få till en ringa kostnad. Det vore bättre om företagen skänkte prylarna till dem som verkligen behöver i stället. Fast man kanske inte vill att ens varumärke ska förknippas med några arma ensamma morsor. Goodwill är inget svenska företag är så värst bra på.

"Sommar med Ernst", tur att de döpte om "Sommartorpet". Det var väl bara första säsongen man fixade till ett torp? Årets projekt har varit att lyxrenovera ett gammalt magasin vid sjön Saxen. Jag såg delar av programmet i går. Det blev kanonsnyggt men måste ha kostat multum. Vad ägaren betalade? Mat och husrum för tv-teamet. That's all. Jag har en känsla av att ägaren, Carl-Jan Granqvist är tämligen nöjd med den dealen. Nästa år kan de få komma till vår sommarstuga. Jag nöjer mig med en halvlyxig tillbyggnad och en pool, tack. Jag är hyfsat slängd i matlagning och gästsängarna är sköna. Deal?

Alexander Skarsgård verkar ha snöat in på att näcka i tv och på film.
Pja, inte mig emot.

Aftonbladet presenterar datoranimerade bilder på hur Victorias och Daniels bebis kan komma att se ut.
Aftonbladet!
Hjälp.

Helt klart har vi människor olika mål här i livet. Susanne, 32 från Arizona satsar på att bli den fetaste kvinnan i världen. Drömmen är att väga ett ton. Hennes barn jobbar i princip heltid med att handla mat åt sitt fetmavrak till mamma. Hon är sjukskriven eftersom hon är för fet för att jobba. Undrar vad svenska Försäkringskassan skulle säga om den diagnosen... Hon smäller i sig 21.000 kalorier om dan. Segt sätt att ta livet av sig på, kan jag tycka. Undrar om hon röker också, för säkerhets skull. Hur tänker man när man lägger upp en sån livsplan? Och drar in sina barn i skiten dessutom. Stört.

Fritt fall på Stockholmsbörsen i dag igen. Lagom kul att se pensionskapitalet gå åt skogen. Var det så himla smart egentligen, att placera folks pensionspengar i värdepapper?

Vart tredje barn känner oro inför skolstarten. Att ha fel kläder, fel prylar och att hamna utanför är några av orsakerna enligt en undersökning. Det är alltså inte själva skolan som är skrämmande, utan allt runt omkring och framför allt kamraterna.
Intet nytt under solen, kan man väl säga.
Och det allt hårdare samhällsklimatet lär inte göra saken bättre. Tvärtom.
Sorgligt.

Nä men nu får man väl jobba på ett tag innan det är dags att göra helg.
Surtant får vila upp sig ett par dagar.




1 kommentar:

  1. Den där i Arizona låter som om hon var inspirerad av den gamla franska filmen Brakfesten. Huuu...

    SvaraRadera

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.