Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 16 augusti 2011

En galen värld



Efter flera dagars arbete med att gå igenom alla man lämnat ut sin e-postadress till, inser man att det är f-n så mycket enklare att flytta till ny postadress än till ny e-postadress. Ja, inte rent fysiskt kanske men tekniskt. Alltså, är det nån som har koll på hur många ställen man reggat sin e-post? Bara en sån sak som flygbiljetter (ja, jag brukar boka i god tid) och hotellrum (också bokat i god tid). Rätt viktigt att flygbolagen har rätt e-postadress så besked om ändrade flygtider verkligen kommer fram.
Jag är dessutom en notorisk web-shoppare. Köper böcker, skivor, filmer, datatillbehör och guvetvad på nätet. Alla dessa webshoppar måste jag nu in på och ändra min profil.
Inte gjort i ett snupetag.
Skulle pappa ha sagt.

Stefan Persson köper lyxhus för miljarder. Kul för honom. Han har åtminstone ett alldeles vanligt aktiebolag och pröjsar en ruskig massa miljoner i skatt. 880 miljoner förra året, närmare bestämt. Ingen hemlig stiftelse i Luxemburg här inte. Skänker pengar till välgörenhet gör han också. Och han har jobbat sig till varenda spänn. Varför ser man aldrig honom som någon som för ut det svenska varumärket i världen? Det gör han i minst lika stor utsträckning som Kamprad. Dessutom ligger H&M etta på börstoppen. Fortfarande. Go, Stefan!

Apropå stålar. På sporten i går pratades om spelarköp i fotbollens värld. Nån hade köpt en spelare för 300 miljoner. Alltså, det är faktiskt äckligt mycket pengar. Borde inte stålarna kunna användas på nåt vettigare? Va?

Två av tre skolor ger mobbade barn skulden för mobbningen. Klassiskt.
Samma mönster finns i vuxenvärlden. Den som mobbas på en arbetsplats får sällan stöd, vare sig från chefer, arbetskamrater eller fackförening. Den mobbade är ett problem som man ofta flyttar på. Inte sällan får de sparken. Bara den mobbade försvinner upphör ju själva mobbningen...
Man känner igen det från våldtäktsmål; -Om du inte klätt dig så slampigt hade det aldrig hänt.
Man känner igen det från kvinnomisshandel; -Om du inte hade retat honom hade han aldrig klippt till dig.
Barn till alkoholister; -Om jag bara är jättesnäll kanske pappa slutar dricka.
Och så vidare.
Hemskt.

20-åringen som dömts till nio års fängelse för mord på sin före detta lärare är besviken på domen. Han säger fortfarande att han inte tänkte döda läraren. Hans föräldrar är "förtvivlade" skriver Expressen. Så klart. Inte kul att vara mamma till en mördare. Men att han "bara skulle skrämmas" kan ingen vettig människa gå på. Han sa ju själv, enligt den återskapade filmen från dödsmisshandeln "Bra, nu dog han.". Kan väl inte bli tydligare än så. Hur blir man så fruktansvärt aggressiv och känslokall?

Den man som tingsrätten dömde till livstids fängelse för mord på en fyrabarnsmamma, har frikänts av hovrätten. Är det inte väldigt ovanligt att hovrätten gör en helt annan bedömning av bevisen än tingsrätten gjort? Det innebär ju att en mördare har gått lös i flera år, medan rättsprocessen malt på. Och att en oskyldig man har blivit stämplad som mördare.

Och vad är det för en stolle som tillverkar bomber och placerar ut på platser där det finns en massa barn? En tonåring har nu häktats, misstänkt för en massa bombdåd. Vi lever i en galen värld. Helt klart.

En 11-åring har polisanmält sin mamma. Brottsrubricering: tvångsarbete.
Mamman hade bett ungen att städa sitt rum.
Hjälp.

Tur att jag inte handlade på Axfood i går eftermiddag. I närheten var det rena actionrullen, en massa poliser med dragna vapen som stoppade en riktig bildåre. Han ville inte att polisen skulle upptäcka alla lådor med Viagra som han hade i bakluckan på bilen. "De var troligen inte för eget bruk" skriver Aftonbladet. Vågad gissning...

För 1 175 spänn kan man få en ansiktsbehandling med fågelskit.
Only in the USA. Förstås.
Victoria Beckham är en flitig kund, sägs det. Hon kan få komma och sitta under körsbärsträdet hos oss på landet för halva den summan. Garanterat äkta fågelskit i ansenlig mängd. Welcome!

För 2 500 kronor kan man få ansiktsbehandling med ormgift som alternativ till botox-injektioner. Även det i The Big Apple. Förstås.
Alltså. När man blir gammal får man rynkor. Det är bara att hacka i sig.
Har inte världen tröttnat på alla stelopererade nunor snart? Va?

Ett gäng centerpartister ondgör sig över sjöfyllerilagen. Jag undrar fortfarande varför man tvunget måste dricka alkohol när man kör båt. De flesta som dör på sjön har alkohol i blodet. Fordon och fylla hör inte ihop. Oavsett om det är bil eller båt. Punkt.

Förresten. Det var längesedan jag gjorde någon knäpp test i en kvällstidning. Så i dag slog jag till med "Hur mycket Ove är du". Svar: 10 %.
Vilken röta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.