Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 20 januari 2015

Att klias




Kliar du mig på ryggen, så kliar jag dig. Tjänster och gentjänster. De inblandade brukar kalla det win-win-situation, på ren svenska. Vi kollade med ett halvt öga på idrottens direktsända firmafest i går och alla undrade varför Orup hade ett så långt framträdande med en hel hög gamla hitlåtar. Man har inte sett till honom på länge och nu plötsligt bara jättelänge i rutan. Förklaringen kom i dagens tidning. Ny krogshow på gång.

Och apropå Idrottsgalan. Mando Diao har gjort skid-VMs officiella VM-låt. Nån som minns den idag? Annat än de konstiga kläderna och den för tillfället inhyrda jojkerskan som hade ett kroppsspråk som var stelare än en vandrande pinne. Inte jag heller.

Johan Croneman i DN brukar vara läsvärd, men idag skrev han nåt jättekonstigt. Apropå sport. Och apropå att så många filmer har fotbollstema. Han menar att fler människor kommer ihåg var de var någonstans när nån fotbollsspelare (nej, jag kommer inte ihåg namnet på den han nämnde) missade en straff i nåt större sammanhang mot Sverige, än var man var någonstans när Anna Lind blev skjuten. Det kan faktiskt inte stämma. Annat än för inbitna fotbollsnördar. Konstig jämförelse dessutom.

Och så Peter Settman. Jag gillar honom. Han var absolut briljant som programledare för Så ska det låta, som fick en gladare och mer nutida känsla. Innan dess var det mest pinsamt när fryntlige Harrysson försökte sig på något som skulle påminna om fräcka moves. Gamla Nordsjön var mer passande för honom. Men som programledare för Idrottsgalan. Faktiskt läge för skämskudde nästan hela tiden. Utom då han hade pratmanus klart för sig. Småprata med kända och okända människor var verkligen inte hans cup of tea. Slänga sig med hip-hop-slang när man pratar med nervösa 80-åringar, eller dra snuskskämt på Ronny-och-Ragge-nivå – hur tänkte han där? Egentligen? Det enda som hedrar honom lite grann var att han själv rodnade djupt över sina klantigheter. Undrar hur han sov i natt?

Och varför var det så mycket gamla arkivbilder under galan? Ska inte den handla om föregående års sporthändelser? Och varför zoomade man in Klas Ingessons närmaste vänner när de blev rörda till tårar under sång och tal? Gamar. Säger jag bara till kameramän och producent. G-A-M-A-R.

Aftonbladet har granskat Sida. Och kommit fram till att biståndsmiljonerna inte alls används till fattigdomsbekämpning, som det är tänkt. Hur många gånger ska olika medier behöva komma fram till det? Har inte det varit väldigt tydligt under väldigt många år? Det är cocktailpartyn, lobbyverksamhet, höga löner och ersättningar till anställda och en massa märkliga projekt som inte gör ett enda dugg för att bekämpa fattigdomen i världen. 95 av alla miljonerna har gått till amerikanska organisationer i Georgien. Vad vinner Sida på att klia amerikanerna på ryggen? Är en befogad fråga.
Och hur många fler likadana avslöjanden behövs det innan någon styr upp där? Va?

Aftonbladet avslöjar också att det finns ”pensionärsparadis”. Så pass. Det är ställen där ”pengarna räcker 100 procent längre”. Så pass, igen. Tidningen tycker att man ska flytta dit.

Andra stora och häpnadsväckande nyheter är annars att Tom Cruise ska sälja sin sommarstuga, schäferhunden Günther äter tryffel och rysk kaviar, förra årets schlagervinnare Lillsnippa Snopp ska uppträda i Sverige i vår, prins Daniel hjälpte en tioåring i skidbacken, Lyxfällan-Patrick har blivit pappa igen och ”är jättelycklig” och Anja Pärson hade rosa klänning på sig i går. Minsann.

Och Expressen skriver att ”Ingen har sätt hästen Helge på 20 dagar”. Det är sant. Det står så. Skumt att de inte stavade Helge med ä också. Amatörer.

Men den stora skrällen rör årets upplaga av Let’s dance. Ingemar Stenmark ska dansa. Med hans vinnarskalle kan man nästan gissa att han just nu tar danslektioner och tränar som en tok. Go Ingemar!
Det räckte antagligen inte att klia honom på ryggen för att få honom att ställa upp…

"Tänk den som fick lite tryffel och rysk kaviar..."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.