Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 2 september 2011

Experter


Alltså, ibland undrar jag vad som krävs för att få kalla sig expert.
Förstanyhet i Expressens nätbilaga:
"Expert: Han har sadistiska drag." Sagt om den norske terroristen.
Men det kunde väl nästan ett barn lista ut? Karl'n är ju skvatt galen. Sadist är bara en av etiketterna man kan sätta på honom. Uttalandet kommer från en psykologiprofessor och baseras bl a på att terroristen delar in sitt känsloliv i procent. Han kanske bara är med i den där gruppen på facebook som anger hur många procent glad/het/energisk eller nåt man är varje dag?

I går berättade en annan expert att "hundratusentals soldater blir aldrig sig själva igen". Lägg av! Det hade man väl aldrig kunnat gissa? Är det inte bara att åka iväg och skjuta ihjäl folk och sen komma hem och skaka av sig eländet? Skulle inte tro det. Om man nu har tappat nästan hela sin historia, eller inte orkar bry sig kan man i alla fall se filmen "Född den fjärde juli" så får man en liten vink om hur det kan vara. Men det är ju bara film. Javisst ja.

Väderexperterna säger att det blir medelhavsvärme i helgen. Men dom sa inte vilken månads medelhavsvärme de menade? Januari, kanske?

En engelsman som dömts för rattfylleri och olaga vapeninnehav fick straffet husarrest och fotboja. Poliserna som inte såg att de satte bojan på snubbens benprotes har nu fått sparken. Han skruvade bara av benet och kunde röra sig fritt (nåja) utan att nån märkte nåt. Tills han åkte fast igen. Klurig kille.

Aftonbladet visar bilder på Zlatan när han sitter på planen och spyr. "Här kämpar han mot nya kräkningar". Magsjuka härjar i landslaget. Men alltså, vissa bilder skulle man gärna slippa. Har fotograferna inga spärrar alls? Nävisstja, det har de ju inte.

SEBs fondplacerare ska vara experter på att ta hand om andras pengar. "Aktiv fondförvaltning" heter tjänsten som inte alls är gratis. Vad banken menar att den är "aktiv" är höljt i dunkel, men 20.000 kronor fattigare har jag blivit under sommaren och mina pensionspengar ligger fortfarande kvar i en massa högriskfonder. I princip helt passiv fondförvaltning är ett bättre namn. Dags att ta över det där själv, tror jag.

"Gaddafis döda dotter lever". Dagens märkligaste rubrik. Aftonbladet.

Arne Hegerfors fastnade i orkanen Irene. Wow. Jättespännande.

DN skriver minnesnummer: "Tio år efter 11 september". Men, är det inte den 2:a i dag?
Det viktigaste är tydligen att vara först. Men varför skriver de 9/11? I Sverige betyder det 9 november. Faktiskt.

Lill-Babs ska bli skräckzombie i nån ny dramaserie.
Pja, har man passerat 70 får man väl ta de roller som erbjuds.

"Trädmord" nytt ord i DN. Är det inte bara människor som kan mördas? Träd dödar man väl? Eller?
Men alltså, jag är ingen språkexpert.

I twittrandets och bloggandets tidevarv används allt mindre papper. Kan det vara så att tillverkaren av post-it-lappar drog igång det då kallade post-it-kriget i Paris för att försäljningen var på väg neråt?

DN skriver också om en kvinna som är "fånge i sin kropp".
Vem är inte det?
Nån som kan rymma? Liksom?

Forskare har konstaterat att barn till mammor som snusat under graviditeten löper dubbelt så stor risk att drabbas av andningsproblem, än barn till mammor som inte använt tobak alls. Vem var det som sa att det är bättre att snusa än att röka? Nån expert, bergis.

Och nej, vi har fortfarande ingen fungerande telefon.
Om nån nu trodde det.

"Tyst och död är telefon. Står där nästan som ett hån."
Bra citat. Håller än.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.