Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

onsdag 30 mars 2011

På Bättringsvägen


"Vet ni möjligen hur man kommer till Bättringsvägen?" eller något i den stilen, var en fråga som min syster en gång fick. Den som ställde den var Sven Stolpe (tror jag, men jag kan minnas fel) i ett förfriskat tillstånd på väg från sitt födesedagsfirande på krogen.
Just uttrycket bättringsvägen är ganska knepigt att förklara för en som försöker lära sig vårt svåra språk.
Borstbindare är ett annat. Varför svor dom så förbannat, förresten? Rökte gjorde dom visst också.
Likadant när man ska förklara skillnaden mellan tomten och tomten.
Eller spackel (geggamojan) och spackel (spaden).
Man tänker många märkliga tankar när man inte kan sova.

Unge herr Petzäll (SD) har kryat på sig nu i alla fall och är tillbaka på sin plats i riksdagen. Han har börjat ett nytt liv utan droger säger han. Det måste vara världens snabbaste rehab.
Han säger också att han hoppar av riksdagen om han får ett återfall. Lektion ett i behandling mot missbruk är att lära sig att man inte "får" återfall. Man "tar" ett återfall. Insikten verkar inte vara den bästa.

Mannen som misstänks ha mördat Eva 51, den så kallade universitetschefen, har tagit livet av sig. Han har hela tiden nekat till brott. Under veckan har förhörsledarna pressat honom hårdare.
Tänk om mannen var oskyldig?
F-n va läskigt.

Skansens Jonas Wahlström rasar mot beslutet att avliva de tre övergivna björnungarna och säger till DN att det är "fullständigt skitsnack" att de var för svaga att flyttas. Var han där, eller? All respekt för hans kunnande, men att ställa diagnos på håll och i efterhand är väl inte så himla genomtänkt.

Juholt försvarar sig med näbbar och klor, efter avslöjandet att hans särbo är dömd för bedrägeri. Han säger att ingen ville veta vad hans mamma gjort eller hans söner, inte någon annan släkting heller. Hm. Har inte Juholt hört uttrycket "ödet förser en med släktingar, vänner väljer man själv"?

Juholt har också ett ordkrig med Björklund om Sveriges insatser i Libyen och säger att (s) "vill inte att Gripenplanen skjuter mot drogade barnsoldater".
Drogade barnsoldater? Det låter som något Khadaffi skulle kunna säga.

Aftonbladet skriver om Sven-Erik Magnussons prostatacancer. Han opererades för ett år sedan, men är på bättringvägen (han hittade dit, tydligen). Annars hade det väl varit läge att skriva om tarmcancer, i dag på Tarmcancerdagen. Inte en rad om det i en enda tidning. Däremot kan man för en femma få veta hur man slipper gaser i magen. Igen. Hur många gånger kan man ta betalt för en "nyhet"?

(S) fortsätter att driva frågan om att svenskar som köper sex utomlands (även där det är tillåtet) ska kunna straffas i Sverige. Några s-politiker har skrivit en debattartikel och är förbannade på justitieministern som gör jämförelsen med irländska kvinnor som reser till Sverige och gör abort. S-politikerna säger att abort är en mänsklig rättighet. Jag håller med, men det gör inte irländska lagstiftare. Varje land har sina lagar. Det är faktiskt ett helt sjukt förslag att ett annat land ska kunna sätta sig över det.

AMF har stor reklamkampanj i Stockholm och påstår att alla pengar går tillbaka till spararna. Eller hur. Så sent som i förra veckan rapporterades om lönehöjningar för AMFs chefer med 10%.
Vice vds lön har ökat med 50% sedan 2009.
Hur många LO-medlemmar har fått det? Va?


Förresten, Bättringsvägen ligger i Råcksta, Vällingby.
Tror inte Sven Stolpe hade nån koll på det.
Eller vem det nu var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.