Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 18 mars 2011

T.G.I.F.


Folk svänger sig med en massa förkortningar nuförtiden.
Love U M8, till exempel. Betyder Love you, mate.
BBL = Be Back Later kan användas ungefär som AFK = Away From Keyboard.
Och så vidare. Eller osv om man vill.
Inte för att jag vet varför jag kom att tänka på det just nu, men ändå.

Är rätt förbannad efter gårdagens Kalla Fakta. Djurägare som inte kan haja att en hund är en hund, en katt är en katt. Inga himla bebisar. Måste veterinärerna laga djuren bara för att dom kan? Kan det vara vettigt att lappa ihop en heltrasig hund (och dessutom amputera ena bakbenet på den) för nästan 100.000 kronor? Eller att en hund som blivit förlamad i hela bakdelen ska utsättas för simträning och en massa annat i flera veckor innan man till slut avlivar den? Inte så konstigt att försäkringspremierna far i taket en gång om året.
Djurplågeri, om ni frågar mig.
Fast att göra som Runar och skjuta katten bara för att man inte gillar den, är lite väl mycket medeltidsfasoner.

Annat som retar mig idag är faktiskt några slarvigt skrivna artiklar i DN. (Man får den personal man betalar för, eller?)
"En liten undersökning säger att han kan vara störd." Om 24-åringen som erkänt ett stort antal våldtäkter och överfall. Vadå för liten undersökning? Syntest, eller?

"Hon kanske tvingas föda sitt första barn redan i morgon." Om en höggravid kvinna i Japan. Vari låg tvånget, kan man undra. Att föda barn ingår liksom i själva konceptet. Bör man nog känna till redan innan man blir gravid. Inte stod det något om en igångsättning av förlossningen heller, om det var "i morgon" som utgjorde tvånget.

Vad är en "drönarattack"? Ordet förekommer inte mindre än tre gånger i en jättekort notis.
De enda drönare jag känner till är arbetsbin och getingar. Men inte kan väl de småttingarna ha ihjäl 24 talibaner? På en gång?
Jag fattar inte.

Ska omvärlden enas om att ge Khadaffi på nöten är det nog hög tid att agera. Hans landsmän, tillika motståndare, verkar inte ha mycket kraft kvar nu.

Persbrandt har tagit kokain, erkänt och fått betala böter. Unicef tycker i alla fall att han är perfekt som barnambassadör, särskilt som han tidigare varit väldigt öppen med sitt alkoholmissbruk.
Frågor på det?

Undrar hur man tar reda på hur många rullstolsburna det finns som väger mer än 115 kilo. En man i Skåne är sur för att inte färdtjänsten vill bära honom tre trappor ner till bilen (och påstår att det finns många som väger mer än 115 kilo). Karln väger 133 kilo, tillkommer ett stycke rullstol på 16 kilo. Och i färdtjänsten ingår inte ens hämtning från lägenheten till bilen, de har varit bussiga och hjälpt gubben ändå. Tills nu. Och då ringde han Expressen.
Varför inte banta i stället?
Eller flytta?
Va?

Aftonbladet rapporterar att svenska par åker utomlands för att kunna välja ut rätt spermier och därmed bestämma om man ska få en pojke eller en flicka.
Hur skruvad får man bli, liksom?
Men visst, det heter ju "skaffa barn" så varför inte?
Trist att man inte ser barn som något man får, i stället.
De är faktiskt en gåva.

Förresten T.G.I.F betyder Thank God It's Friday. Men det visste väl alla redan?
Ha en skön fredagskväll!
Och chips är INTE fredagsmys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.