Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 25 mars 2011

Håll i hatten


Inte 17 blåste det så här mycket på 60-talet? Min mamma hade alltid hatt. Pappa också. Det hade inte funkat i den här himla blåsten vi har nu, dag ut och dag in. Håll i hatten, jovisst, men man hade väl annat att hålla i också. Barn, matkassar, portföljen eller varandra. Men jag kanske minns fel.

DN skriver om den allt sämre äldrevården. Hur mycket sämre kan den bli?
Tröttsamt är i alla fall att man ofta har så mycket fokus på de anställda. Visst ska man ha sina raster och lön och uppmuntran, men hur vore det om man koncentrerade sig på själva uppgiften? All heder åt Ersta diakoni som inte deltagit i flera stora upphandlingar från landstinget med hänvisning till att villkoren är för dåliga. De kan inte garantera ett väl utfört arbete på de premisser som landstinget ställer upp. Då lägger de hellre ner sin verksamhet. Starkt gjort!
Det känns faktiskt som om de offentliga upphandlingarna allt mer börjar likna gamla tiders fattigvårdsauktioner. Den som kräver minst betalt får ta hand om hjonen. Liksom.

Strålning har nått Sverige, skräms kvällspressen med. Hur många har hört talas om vattenkraftverket i Fukushima som gick åt helvete i jordbävningen? Flera hundra dog i den olyckan. Hur många har dött av kärnkraften? Men vatten verkar inte lika skrämmande som kärnkraft, av nån skum anledning. Kolkraft är ännu farligare. Hur många dör i gruvolyckor varje år? Märklig balans på rädslorna, kan jag tycka.

Carola ska sjunga Elvis. Alltså, räckte det inte med Christer Sjögrens patetiska vibrato och tafatta bålrullningar för att förstöra gamla klassiker?
Elvis goes Ullared.
Hjälp.

Vem vinner Let's dance i kväll? Frank förstås. Fredagsmysande svennar bara älskar gamla brottare och andra muskelberg i trikåer.
Heja Jessica, skulle jag utbrista.
Om jag brydde mig.

Nytt ord i Aftonbladet: Milkshakemord.
Nä, det var ingen milkshake som mördades, det var en stenrik äkta man. Och det krävdes mer än en milkshake, närmare bestämt sömnmedel, en blystaty och en matta. Kreativ äkta maka. Några stålar lär hon dock inte få ärva. Snopet.

Victoria om mamma Silvias sjukdom; Hon har en bondförkylning. Hur är det, kan bonden slå ut drottningen? Tydligen.

Victoria fick en bulle i ugnen, vitsar Aftonbladet till det när kronprinsessan besökte ett bageri i Dalarna. Suck.

Bullar blir det inte här idag, det blir våfflor. Alla vet att det är Våffeldagen, det står i varenda almanacka. Och Marie Bebådelsedag. Men hur många känner till Tranedagen? En fin småländsk tradition med anor från 1500-talet. Konstigt att inte den fått större spridning.
Nävisst ja, den kommer inte från Det Stora Landet i väster...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.