Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 4 mars 2011

Elsker ikke


"Norge, Norge - det är ett ruttet land. Norrmän, norrmän - dom borde tas om hand." Så sjöng Helmer Bryds Eminent Five Quartet en gång i tiden. Den håller än. Under åren som gått har man väl syskongnabbats lite med de norrmän man träffat, mest på skoj. Men nu j-ar är det krig! Petter Nordhug har uppfört sig som en skitstövel ända sedan hans framgångar i skidspåren började. Hybris är bara förnamnet. Osportslig är efternamnet. Och nu när han dessutom har mage att håna sina konkurrenter, kan inte ens den största Norge-vän tycka att han är rolig. Skämmas är vad han och hans fans borde göra. Skämmas å det grövsta.
På SVT kommenterar man det senaste tilltaget: Han är en gris.
Jajamänsan.
Och ja - jag har med avsikt gjort flaggan pytteliten...

Fast jag vet inte om prins Daniels gest mot det norska kronprinsparet var så mycket snyggare. Ett långfinger. Vad är det för himla utbildning han har fått? Vanligt hyfs verkar inte ha ingått i alla fall.

Nicke-lilltrollet Rybak sågar svensk schlager. Jo, det har ju gått jättebra för hans landsmän genom åren. Tre ESC-segrar och tio jumboplaceringar sen 1960, skulle det vara nåt att skryta med?

Undrar förresten varför man får upp bilder på Björn Ranelid och Tomas Tengby när man googlar på Nicke Lilltroll/bilder.

Många märkliga ting uppmärksammas och får egna dagar. På måndag, till exempel, är det internationella musarmsdagen.
Låter som ett norgeskämt.
Ett dåligt.

Som dom håller på i (s) nu då. Där verkar vara full kalabalik. Eller så är det bara rökridå. Ylva Johansson kanske redan sitter säkert i ledningen, precis som hon ville.

Den norska blondinen från "Ladies på Östermalm" har nu släppts ur häktet där hon säger att det var lyxigare än i hennes stuga i Norge. Hon kanske lägger alla pengarna på botox, silikon och märkeskläder och annat som syns. Den norska hytten är ju inget hon visar upp. Hon sparkade sin advokat också. Såklart, han lyckades inte övertyga skatteverket om att hon inte gjort sig skyldig till bokföringsbrott och annat. Fy på honom.
Men jag vägrar faktiskt tro att man spärrar in någon i en månad om det inte finns övertygande bevisning. Jag kan ha fel.

Tillhör man överklassen kanske man tycker att man kan uppföra sig hursomhelst. Som att säga upp hyresavtalen för en massa hyresgäster och ange märkliga svepskäl, när den egentliga orsaken är att man vill att prinsessan Madeleine ska ha alla 700 kvadratmeterna för sig själv.
Javisst, det får man ju förstå. Mindre lya en så är ju svårt att klara sig med när man är singel.
Hjälp.


I kväll tänder jag ett ljus för Lasse Eriksson.
Än en gång har man blivit påmind om hur skört livet är.
Man vet aldrig när det tar slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.