Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 7 januari 2011

Surare kan ingen vara


Jahapp, det snöar fortfarande.
Det betyder att vi efter dagens skottningsäventyr vid sommarstugan måste hålla daglig koll på vädret. Slamtömning kan ske närsomhelst mellan den 10 och 21 januari och vägen till brunnen måste vara snöröjd och halkfri. Betyder att vi kan få åka upp åtskilliga gånger för att kolla väglaget OCH om brunnen är tömd eller ej.
Vetefan om det inte är billigare att betala bomavgiften och slippa både resandet och skottandet. Listiga Norrtälje kommun talar dock inte om straffavgiftens storlek.
Kräver en rejäl funderare.
Vad kostar det att hyra en snöslunga?

Apropå att köpa sig fri från vissa åtaganden. Läste i DN om dagiset som infört straffavgift för föräldrar som hämtade sina barn för sent. Tjugo spänn per barn och tillfälle. Personalen trodde det skulle få föräldrarna att komma i tid. För tjugo spänn!? Vad hände? Jo, ännu fler föräldrar kom för sent. Om inte personalens tid var dyrare än så var det ju värt att hänga kvar på jobbet en halvtimme extra. Gick väl med plus, får man anta.

Det är ju samma sak med de så kallade utsläppsrätterna. Man får skita ner omgivningen hur mycket man vill, bara man pröjsar. Att det sen skulle ha något med miljön att göra, nån som går på det? Nä, just det.

DN presenterar en ny ledarskribent. Innebär väl antagligen att jag inte fick jobbet. Har inte hört något sedan det korta och kärnfulla "vi har mottagit din ansökan".

Svenska biståndspengar gör att regeringar i krigförande länder kan använda sina egna pengar till vapen och fortsatt krigföring. Och våra skattepengar gör att bandvagnar och trupper lättare kan förflytta sig. Knepigt läge det där.

Griniga gamla gubbar. Två äldre herrar - 71 och 81 år - pucklade på varandra med snöskyfflar och har nu anmält varandra för misshandel. Vem sa att folk i Jönköping var fromma? Robert Aschberg ger i Expressen tips om hur man håller sams, grannar emellan. Vadå, har han också tröttnat på sitt tv-program Grannfejden?

Larmrapporterna på 90-talet om att mässlingvaccin kunde ge autism var bara bluff, kommer det fram nu. Forskaren bakom rapporten fick ohemult betalt av en advokatbyrå som jobbade åt vaccinmotståndare, sägs det. Får man vara hur cynisk som helst?
Tydligen.

Varenda tidning idag varnar om värre väder, mer snöfall och trafikkaos.
Jo, jag ser det.
Undrar om det hjälper att skrika högt.
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRGGGGGHHHHHHHHHHHHHHHHH!

Nää.
Det halp inte, som morfar sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.