Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 20 januari 2011

Stavning och ord på hal is


I dagens DN får man tips på hur man "skyddar sig" mot ben- och armbrott.
Akta händerna om du faller, står det. Jaha, förmodligen är det en ren reflex att man tar emot sig med händerna när man ramlar. Vad skulle man annars ta emot sig med? Ansiktet? Skulle det på något vis vara bättre?

Konsumentverket har gjort en lista över de vanligaste platserna där folk halkar och slår sig. Märklig konsumentupplysning. Barn under 12 år halkar oftast på skolgården, säger dom. Lägg av!?

Snutfagre Ronaldo gillar inte att byta blöjor. Nähä. Men om han kunde pröjsa över 100 miljoner för att få en son kan han väl pröjsa en barnsköterska som tar han om grabben. Pengar kan fucka upp vemsomhelst tydligen.

Expressen gör affär av att Reinfeldt inte kramade Mona efter gårdagens partiledardebatt. Varför anses det så himla korrekt att kramas i alla möjliga sammanhang? Kramades hon med Jimmie? Det stod inget om det, faktiskt.

Vad är det för fel på amerikanska republikaner? Dom vill verkligen inte veta av någon hälsovårdsreform. Nähä? Sköt dig själv och skit i alla andra. Var och en är sig själv närmast. Underbar inställning.

Turerna kring kungahuset. Alla ber för sin egen sjuka moster. Det är väl lovvärt att kungafamiljens vänner ställer upp och försvarar precis allt kungligheterna tar sig för. Men det luktar lite illa när vännerna använder sina upphöjda samhällspositioner för att tysta kritikerna. Har man nu ärvt sitt ämbete och valt att inte avsäga sig det (den möjligheten har man faktiskt) får man nog finna sig i att bli granskad. Inte bara när det passar en själv, utan när det passar granskarna. Och vill man vara folklig får man vara det hela tiden och inte hoppa upp på sina höga hästar när det folkliga blir obehagligt.

Par bråkar i snitt 312 gånger om året. Inga stora saker det grälas om; toapapper som inte fylls på, hår i duschavloppet och lampor som inte släcks. Trehundratolv gånger om året blir nästan en gång om dan. Orka bråka om skitsaker. Liksom.

På halast is var väl i alla fall den finske rattfylleristen som, när polisen kom och drog upp honom och hans bil ur en snödriva, påstod att den som körde bilen hade lämnat platsen. Polisen undrade hur, eftersom det inte fanns andra fotspår i närheten än mannens egna. Den egentliga föraren lämnade platsen med flyg, sa fyllot. Eller hur.

Dagens tips: släng brunkål som passerat bäst-före-datum annars kan förpackningen explodera och förvandla köket till ett "brunkålsinferno", enligt Aftonbladet.
Kul ord.
Mindre kul efterföljande städning.

En "Doberman pinscher" har attackerat två flickor på Östermalm. Det är alldeles bedrövligt och jag undrar var alla som skriker om kamphundsförbud håller hus? Deras förslag skulle inte hjälpa ett skit. Dobermann är nämligen ingen kamphund...
Och exakt hur svårt är det för en journalist att ta reda på hur man stavar till dobermann?

Värsta språket.
Helena Bergström: Man behandlar oss med respektlöshet.
Ehrrrm. Ett bra språk kanske skulle öka respekten.

Gammalt språk.
Nytryckning av en Ture Sventon-bok stoppas. Förlaget ville stryka ordet "neger" men Sveriges författarfond sa nej. Bra där. När boken skrevs tillhörde ordet allmänt accepterat språkbruk. Hur mycket ska man få förändra en gammal text så den blir politiskt korrekt?

Blev plötsligt sugen på en temla.
Får man säga temla?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.