Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 21 januari 2011

Fredag - igen!


Belgarna börjar ruttna på att politikerna inte kan bestämma sig för vilka som ska bestämma. I protest bojkottar belgarna brysselkål. "En bojkott mot brysselkål har inletts. Och fler protestaktioner planeras." Det måtte vara ett lågmält folk. Deras grannar lassar ut gödsel vid parlamentsbyggnaden, blockerar motorvägar, demonstrerar. Belgarna slutar äta brysselkål. Det är ju jätteroligt. Och faktiskt lite svenskt. Vi kanske skulle kopiera konceptet? Sluta äta köttbullar, eller semlor, när vi är riktigt förbannade på våra politiker.

Stort artikel om alkolås som inte funkar. Killen åt en korv, torkade sina kladdiga fingrar på en våtservett (hur mycket kan man förresten kladda ner sig av att äta en korv om man har passerat tre års ålder?) och blåste i alkolåset som gav utslag och killen blev av med körkortet. Är det möjligt att apparaterna är så himla dåliga? Skandal, i så fall.

En brittisk politiker har på sig en spelande slips till stöd för kampen mot tarmcancer. Lite udda i och för sig, men säkert snyggare än de något uttjatade rosetterna i allsköns färger. Rosa, blå, röda, vita och - bruna? Nä.

Katolska kyrkans andreman i Vatikanen uppmanar Berlusconi till "sundare moral". Det är nog lite kört där, skulle jag tro. En del hundar lär sig aldrig.

"Svenskorna sköt bort sig" skriver Expressen. Tur att dom inte sköt bort några andra.

Hela omslaget till helgens kvälltidningsbilaga täcks av en bild på Maria Lundqvist och hennes pojkvän. Huvudnyheten är att han är 21 år yngre. Varför blir det aldrig lika stora rubriker när det är tvärtom? Persbrandt, Lewenhaupt och Wolff med sina "barnarov" till exempel.

Prins Carl Philip har plötsligt börja tenta av en massa ämnen på Alnarp där han studerat under flera år. Under jullovet smällde han till efter att inte ha slutfört en enda kurs under sina 3½ år på skolan. "Det droppade in resultat under jul- och nyårshelgen." säger man från skolan. Plötsligt blev han en mönsterstudent. Under jullovet. På distans.
På skolan är man sååååå imponerad.
Det är inte jag.

Helena Bergström surar för att maken aldrig får några filmpriser. Hon tycker det är mobbning. Men alltså, kritikerna tycker väl inte att hans filmer är bra? Och tycker dom inte det, delar dom inte ut några priser. Det hjälper inte att ta till lipen. Dom tårarna har vi sett tillräckligt av. Och vad är det för fel på Vino Tinto (som hon tyckte att de jämställdes med)? En del gillar faktiskt lite enklare viner. Men några exklusiva priser vinner dom inte...

George Clooney har fått malaria. Stackars han. Man kanske skulle åka dit och pyssla om honom? Jag vet var han bor...

Det är billigare att "skaffa ett försprång i skolan" än att "fixa drömkroppen". 59 resp 99 spänn. Säger lite om vad Aftonbladet tycker är värdefullt.

Alltså, Vitrysslands president.
Den där mustaschen, är den så himla lyckad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.