Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 3 januari 2011

Dummast i år


Redan tre dagar in på det nya året haglar det av dumskallar.
Dummast hittills torde ändå vara kommunalrådet i Uppsala som vill att feta människor ska betala mer i skatt. Skälet: är man tjock blir man sjuk och "kostar mer pengar än dom som äter och dricker normalt".
Vad som är "normalt" får man dock inte veta.

Med den logiken borde följaktligen även extra smala personer betala högre skatt, liksom rökare, alkoholister, knarkare, snusare och riskbenägna personer som ger sig på bungy-jump, bergsklättring och liknande. Mest skatt bör kanske ändå idrottare betala. Dom skadar sig ju hela tiden, oavsett vilken nivå de idrottar på.

I samma anda bör också barnfamiljer betala mer i skatt eftersom de använder mer barnomsorg, barnsjukvård och skola än familjer utan barn.
Vi kanske ska införa ett system likt det schweiziska där alla får betala för det dom nyttjar? Och sen en liten skattepeng som ska ge åtminstone basal vård och omsorg för dom stackare som inte kan betala för sig?

Den där centerkillen får dom nog försöka stoppa innan han får fler dumma idéer i skallen, hann man precis bara tänka innan han levererade nästa förslag; Folk som avtjänat sina fängelsestraff ska kläs i hyena-dräkter och stå klädda på detta vis utanför ett shoppingcenter.
Alltså. Karl'n kan inte vara vid sina sinnens fulla bruk.
Ge honom tjänstledigt.
Nu.
Utan lön.

En anställd på Volvo kallade arbetsplatsen för dårhus och fick sparken.
Därmed är det väl bevisat att arbetsplatsen verkligen är ett dårhus, eller?
Han kan börja jobba i Uppsala kommun så får han kanske fog för sina synpunkter.

Apple har fortfarande inte löst problemen med den icke-fungerande väckningsfunktionen i iPhone. Hur svårt kan det vara?

Diskussion kring det nya att svenska högskolor tar betalt av utländska studenter. Fattar inte varför det ska vara gratis för dom att skaffa sig en utbildning här? Jan Eliasson tycker att just dom ungdomarna är en tillgång för Sverige. Hur då, undrar jag. I synnerhet som uppehållstillstånden är utformade så att studenterna måste lova att resa tillbaka till sina hemländer så snart studierna är avslutade.

Helgens V75-sändningar hackades sönder, inte bara av dessa evinnerliga reklamavbrott, utan av någon som skulle föreställa en häxa med spåkula.
Kan dom inte sluta med sina urbota dumma inslag som inte har något med sporten att göra?

Sakineh som dömts till döden genom stening, höll presskonferens (nåja) häromdagen. Hon sades vara där - och även uttala sig - av egen fri vilja och bad världspressen sluta rapportera om hennes fall. Fri vilja. Iran. Får liksom inte ihop dom orden i en och samma mening riktigt.
Men jag kan vara indoktrinerad av vår korvgubbe.
Han har många målande berättelser att dela med sig av.

Vi är långt från nollvisionen i trafiken men på god väg, skriver SvD. Lägsta antalet döda i trafiken jämfört med övriga världen.
Däremot har vi högsta antalet döda i järnvägstrafiken på tio år.
Stressrelaterade sjukdomar hos tågresenärerna, eller?

Postkodlotteriets vd fick 5,7 miljoner i lön och bonus förra året. Tur att dom nu är tydliga med, till och med på sin hemsida, att dom "inte är en välgörenhetsorganisation".
Nä, det har väl gått upp för dom flesta nu.

Dummaste rubriken "Så gör du alperna lite billigare" (SvD).
Visste inte att jag kunde påverka priset.
Visste faktiskt inte ens att dom var till salu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.