Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

torsdag 13 januari 2011

Män kör bättre


Nej, rubriken är ingen sanning.
I alla fall inte statistiskt.
Där tyder alla siffror på det motsatta.
Kvinnor kör faktiskt bättre än män, och då ska man komma ihåg att män generellt har mer körvana än kvinnor. Att skadorna blir mer omfattande när kvinnor är inblandade i olyckor, beror på att kvinnor kör mindre säkra bilar. Mannen kör en stor bil med en massa plåt som tar emot när det smäller. Kvinnan får nöja sig med andra-bilen.
Lustigast i genusstatistiken är att män tror att dom kör bättre än kvinnor, medan kvinnor har en mer realistisk bild av sin bilkörning.
Allt enligt NTF.
Och dom borde ju veta.

Nu ska Stockholmspolisen ta itu med alla drulliga bilförare. Det var på tiden. Minst sagt. Varenda morgon ser man minst en rödljuskörning och heldragna linjer bryr sig inte en enda kotte om. Bara vetskapen om att snuten nu flyger runt och filmar kanske kan få stopp på en och annan dåre. Hoppet är det sista som överger en.
Fast ett neggo skulle säga att hopp bara är ovilja att se sanningen. Möjligt.

Följetongen Lundell valsar vidare i kvällspressen. Han har ju ställt in vårturnén, bevars. Och idag berättas att han är på väg till sjukhuset. Konsten att dra ut på en historia. Vad blir nyheten i morgon? Ulf Lundell lämnar urinprov. Lördagsextra: Ulf Lundells blodtryck. Låt karl'n få vara sjuk i fred.

Expressens rubriksättare får igång de mest hemska fantasier.
Kvinnan hade just sagt upp sig från jobbet, var överlycklig och hittades sedan styckad. Nä, jag ska inte avslöja vad jag tänkte.

Ännu ett VM i nån bollsport har startat. "Vi kan ta guld" säger spelarna. Det säger dom ju alltid, innan turneringarna börjar. När dom är slut blir det annat ljud i skällan. Men det finns väl dåliga domare, usla spelplaner och illa pumpade bollar i det här spelet också. Handboll, var det visst?

Ranelid får inte vara med i SVT och TV4 samtidigt. Snopet om han nu åker ur danstävlingen. Hur var det i Aisopos fabler; den som gapar över mycket mister ofta hela stycket. Eller det kanske inte var Aisopos? Och hur har Expressen kommit fram till att han är folkkär? Björn alltså, inte den gamla greken.

Moderaterna visar upp nya rekordsiffror i senaste mätningen. (s) är nere på 27,8 procent. Nån som har sett Mona Sahlin sen Nobelfesten? Eller sankta Maria? Nä, just det. Skrämmande tyst i oppositionspartierna.
Ägnar dom sig åt navelskådning hela bunten?

SvD tycker att nästa LO-ordförande bör koncentrera sig på att jobba för medlemmarna.
Det har väl medlemmarna tyckt länge...

Den svenske artisten Basshunter är åtalad för sexuella övergrepp i Skottland. Målet liknar det mot Assange. Var är konspirationsteorierna? Var finns drevet efter de skotska kvinnorna? Inte en skymt av tillskyndande försvarare. Inte en enda liten krigsrubrik. Olika falla ödets lotter.

TV4:s program Fuskbyggarna gav mig dåliga vibbar redan från början. Det verkar alldeles för teatraliskt och överdrivet för att vara sant. Visst fuskas det i byggbranschen och det är bra att oseriösa företag, oavsett bransch, visas upp i medierna. Men att jaga sensationer och strunta faktagranskning trodde jag bara snaskkanalerna ägnade sig åt. Ekdahl och Timell verkar vara ute på hal is. Har dom det glatt där, månntro? Tittarsiffror framför allt, är valspråket.

Och har Aftonbladet verkligen inget annat att skriva om än nagelsvamp, under rubriken "Kropp & hälsa"?

Som svar på mina ganska upprörda mejl, kom i går ett kort men kärnfullt meddelande från produkt- och utvecklingsansvarig i Norrtälje kommun/tekniska kontoret:
"Tömning är utförd idag kl 08:09."
Vilken komiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.