Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 31 januari 2011

Dagens rätt - eller fel?


En i den yngre generationen av släkten Spendrup har gått bort, ganska oväntat. Sorgligt och tragiskt förstås, som alltid när någon dör för tidigt. Expressen ägnar dock en del spaltutrymme åt att berätta vid vilka tillfällen mannen har umgåtts med Victoria. Vad hade det med saken att göra?

Aftonbladet var om möjligt ännu värre och klämde in Victoria redan på förstasidan, med bild och allt. Herregud.

Nu har jag sett två plakat från demonstrationerna i Egypten. Heter presidenten Mubark, som det stått på plakaten, eller Mubarak?

Magnus Hedman har varit i blåsväder ett antal gånger och alltid hävdat sin oskuld, oavsett brottsanklagelser. Nu erkänner han plötsligt att han använt sig av dopingklassade preparat. Vadan denna plötsliga lust att vara ärlig? Heter det förresten doping? Har inte Akademien bestämt att det heter dopning?
Big difference, men är man ordsnut så är man.

Hela Sveriges vulgotant, Regina Lund, jobbar på en skiva som sägs bli "både hemsk och vacker". Titeln "Samlagsljud på svenska" gör i alla fall inte mig särskilt sugen på att köpa skivan.

Anders Bagge säger att han kände sig "som en het latino" i Let's dance. Jag avstår från att kommentera det.

Debatten om barnporrteckningarna går vidare. Hovrätten anser att teckningarna bryter mot lagen och medierna rasar. Man anser att domen är ett hot mot yttrandefriheten och mannen som i Sverige har jobbat med "serieerotik" kommer att bli arbetslös, säger han. Men alltså, oavsett själva frågan om vad som är olagligt och inte, varför måste man ha seriefigurer som ägnar sig åt barnporr? Jag fattar inte.

Italien ska få ordning på sina dassiga finanser genom att ta ut extra skatt av alla turister som bor på hotell. Tre euro per natt. Det vore väl okej om pengarna användes för att främja turistnäringen, men nähä då. Rätt in i det stora svarta hålet som kallas statskassan, bara. Ännu ett skäl för att åka någon annanstans på semestern. När skatten och Berlusconi är borta kommer vi tillbaka. Arrivederci!

Mest obegripliga rubrik idag: Flicka borde ha fått återförenas. DN.
Med vad? Eller vem?
Beats me. Liksom.

Samma tidning står också för dagens mest obegripliga ingress:
Om det inte var så dyrt att bygga och om det inte var så svårt att se till att byggena förblev året-runt-bostäder skulle det vara mycket enklare att bygga bostäder för skärgårdsborna.
Det är säkert. Det står så.
Frågor på det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.