Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

lördag 9 juli 2011

Vissa saker växer i torkan


En sån himla tur. Den årliga algblomningen har satt igång, så nu finns det något nytt (nåja) att skriva om när Almedalsveckan snart är slut. Tidningarna kan lämna dagliga rapporter om var algsörjan befinner sig och på så vis hålla igång sin lösnummerförsäljning. Jippi.

Aftonbladet har hittat ytterligare en människa som vill se lidande ut och prata om att han blivit av med sin sjukpenning. Historierna blir allt mer krystade. Dagens stackare hade tjänstledigt från jobbet och var i Afghanistan och krigade. Han bröt armen och fick bäckenskador vid ett bombattentat (där en tolk omkom, minsann), lappades ihop och skickades hem och efter tre månader förväntades han återgå till sitt jobb som lastbilschaufför. Det tyckte inte mannen var nån bra idé. Han skulle inte gå tillbaka till sitt jobb förrän ytterligare tre månader senare, så sex månaders rehabilitering tyckte han var lagom. Så himla lämpligt. Ännu lämpligare att han lyckades hitta en läkare som höll med honom och skrev ett intyg om hans rehabiliteringsbehov var exakt lika långt som hans tjänstledighet. Det hade ju varit snopet att stå utan inkomst i tre månader. Men alltså, är det sånt som sjukförsäkringen ska användas till? Va?
Tidningen skriver indignerat att han "skulle tvingas jobba med skruvar i kroppen". Snacka med Tony Rickardsson om det vetja.

Juholts maratontal på Gotland sågas av retorikexperter. Han hade inget konkret att komma med. Dessutom pratar han bara om att det var bättre förr. Förvånad, någon?
"Bristen på ambitioner är oroväckande" skriver Aftonbladet. Till och med partitidningen är kritisk. Fortfarande.

Åskan är också bra på många sätt. Snygga bilder blir det och det är alltid någon stackare som får sätta livet till. Sånt skapar rubriker. Fast hur någon kan komma in i en luftmadrass är för mig ett mysterium (Expressen). Sov aldrig med fötterna mot en luftvärmepump, är sensmoralen enligt DN.

Patrik Sjöbergs aldrig sinande behov av att synas och höras börjar bli aningen tröttsamt. Var har han INTE varit med? Let's dance, va?

Hur gick det för Fuglesang och hans kompisar som skulle "begå kollektivt självmord" med hjälp av naturläkemedel? Det var stort rabalder inför demonstrationen (varmed det skulle bevisas att naturläkemedel är bluff och båg) men hur det gick vet man inte. Såg nån kort notis om att herr rymdfararen hade börjat sluddra och staka sig, men han överlevde visst.
Fast allting kan faktiskt inte förklaras vetenskapligt med siffror, forskning och tabeller. Torra faktanördar som han glömmer bort viljans och trons kraft, vilket är ganska korkat. Kropp och själ hänger ihop, hur man än vänder och vrider på saken.

Nytt ord idag: Rumptafsare. (Aftonbladet) Snubben tog ett grabbatag om främmande dams ändalykt i biljettkön till tunnelbanan. Hon reagerade instinktivt och smockade till honom. Han anmälde henne för misshandel. Snopet för honom att allt fanns sparat med SLs övervakningskameror. Torsk är bara förnamnet.

Den som har "en grym trädgård" kan anmäla sig till någon tävling. Vad är en "grym trädgård"? En med köttätande växter eller en som är full av skitgiftig björnloka? Jag fattar inte.
Nu åker jag ut till min egen. Den är inte särskilt grym. Ja, bortsett från att gräset växer nåt rent grymt. Särskilt ogräset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.