Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

tisdag 12 juli 2011

Statistik - den tröttes räddning i torkan


Ett passagerarplan tvingades nödlanda vid Legoland, skriver Expressen. Vad heter flygplatsen där? Legolanda, eller?

Det är mycket statistik i tidningarna nu. Alla räknenissar vet ju att det råder nyhetstorka på alla redaktioner och att sommarvikarierna blir jätteglada när det kommer pressmeddelanden som de bara kan kopiera och klistra in i tidningen.
Exempel:
- Fler djur misshandlas. (Expressen)
Fast det vet man egentligen inte. Det man vet är att det är fler människor som får djurförbud. Någon har sett dem vanvårda djuren och anmält dem. Kanske kan det få stopp på allt dösnack om kamphundsförbud. Förresten, undrar om en uppfödare kan kolla upp sina spekulanter i något register och därmed undvika att sälja till någon som har djurförbud. Måste kolla upp det.

- Dubbelt så många dör på utlandsresan. (SvD)
Kan det möjligen hänga ihop med att vi reser väldigt mycket mer nu än för tolv år sedan. Elva miljoner utlandsresor gjorde vi svenskar förra året. 604 människor dog. Känns inte så himla riskabelt att resa utomlands. Det är faktiskt större risk att dö här hemma. Artikeln skriven med anledning av att två svenskar kan ha omkommit i tågkatastrofen i Indien. TVÅ.

- Husvagn populärare i norra Sverige. (SvD)
I Malå finns 86 husvagnar per 1.000 invånare. I Stockholm är siffran knappt sex husvagnar per 1.000 invånare. Ifall någon undrade.

- Funktionshindrad riskerar mobbning. (TT)
Barn med funktionsnedsättning löper fyra gånger så stor risk att bli mobbade. NÄHÄ!?
Statens folkhälsoinstitut måste ha otroligt mycket pengar som de inte vet vad de ska göra med.

- Drogerna blir färre i fängelserna. (DN)
Kriminalvården har tagit stickprov på 124 interner. Hur många sitter i svenska fängelser? Och var gjordes testerna? Bland de tyngst kriminellt belastade eller på kåken där skattefifflarna sitter?

Och tidskriften The Economist skriver att Sverige har en av världens mest övervärderade bostadsmarknader. Tell me about it. När ska svenska bostadsköpare inse det?

Isländska politiker vill att cigarretter endast ska säljas på apoteken. Varför inte? Alkohol får ju bara säljas i specialbutiker, varför finns då en av världens mest beroendeframkallande droger lätt tillgänglig överallt?

Allt är större i USA. Nu har en kvinna i Texas fött en jättebebis. Sju komma tre kilo vägde gossebarnet. Jag säger bara: AJ. Fast sen såg jag att ungen förlöstes med kejsarsnitt. Bara lite aj då.

Tjurrusningarna i Pamplona. Jag blir rätt glad varenda gång jag läser om nån stolle som skadats av tjuren. Rätt åt honom, liksom. Hur kan EU tillåta detta djurplågeri? Samma sak med tjurfäktning. Barbarer är vad spanjorerna är. Barbarer, säger jag.

Och nu ska jag ge mig iväg ut i solskenet. Det går inte att tänka här inne längre. Det går nån sommarjobbare och tokkör en grästrimmer utanför. Ööörrn - öörrrn - ööörrrn. Han har ingen aning om hur den funkar. Och varför besvära sig med att köra grästrimmer här? Det är ungefär lika meningsfullt som att sminka en gris. Torget ser ut som ett östberlinskt getto. Skit samma med några långa grässtrån. Liksom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.