Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 31 augusti 2012

Grå grå grå


Allt annat än grå.
Och alltid retar det nån :D


Jaha, sista dagen på sommaren kan man väl säga. Jag räknar i alla fall även augusti som sommar. Och i år har det ju varit lite hur-som-helst. I början av veckan var det frost på rutorna, i mitten var det högsommar med 22 grader även på kvällen och i dag är det – ja, så grått som det rimligen kan bli. Sömnigt väder är bara förnamnet.

Inte blir man gladare av morgontidningen heller. Alltså. Räcker det inte nu med hemma-hos-reportage? Vareviga vecka är det någon ny formgivares hem man ska titta in i och inspireras av. Vi vet vid det här laget att man kan blanda gammalt och nytt. Vi vet också att man ska inreda som man tycker, inte som alla andra tycker. Dessutom vet vi att precis allt som köps på någon loppis är fynd. Varför skulle alla tidningar annars alltid beskriva gamla nötta prylar som loppisfynd? Det är säkert någon på DN som tycker de här reportagen är jätteroliga att göra. Men, det räcker nu.

Expressens nättidning rapporterar om skottlossning i New Jersey med tre döda som följd. Intill artikeln gör Carglass reklam, bild på ruta med ett litet runt hål i och över bilden texten ”Stenskott” i knallrött. Hur tänkte layoutaren där?

Förklaringen till att alla människor nuförtiden väljer en vit bil, lär vara att Apple lanserat vit iPhone, vit iPad och så vidare och därmed förknippas den vita färgen med något exklusivt. Neeee, kan det verkligen vara så?

Lulu Carter, plastikkirurgins främsta reklampelare, har lagt ut en topless-bild av sig själv. Bilden är från 1981 och Carter påstår att hon ”slås av hur snyggt det är med små bröst”.  Så himla små var dom väl ändå inte? Men man får anta att det var dom som naturen utrustat henne med. Jo, köpepattar är inte alltid så himla lyckat.

Nytt ord: Öronskärare. En snubbe som rånat och stympat en pensionär på söder. Han är dessutom ökänd. Allt enligt Expressen.

En dansk på vildsvinsjakt i Småland råkade skjuta två stora tjurar i stället. Alltså, är det inte smart att kolla in hur de djur ser ut som man är i skogen för att skjuta ihjäl? Vad heter klantarsel på danska?

Aftonbladet då? Inte ett skvatt värt att notera i dag. Bara gamla nyheter. Ja, och så en fullkomligt superhemsk bild på ”Superbloggerskan” Kissie. Om man vill betala några spänn kan man få spännande läsning om hennes förvandling. Förvandlingen stavas, högst troligt, restylane, botox, silikon, lip-plumper… och så vidare.

Ulf Brunnberg hotar med rättsliga åtgärder mot Filip & Fredrik. Jo, visst går de över gränsen ibland men var det så himla farligt att de sände ett inslag där Brunnberg säger
”Jag ställer mig positiv till människor i stort, men det jag älskar mest är djur”?
Det finns både dekaler och vykort med liknande text, t ex ju mer jag lär känna människorna desto bättre tycker jag om min hund.
Och det var väl inte så länge sen Brunnberg i en intervju berättade att han resten av livet skulle leva ensam. Men visst, kopplar man ihop de två uttalandena kan man ju undra hur han ser på sig själv…

Det verkar ha blivit trendigt att ”bota” olika typer av cancer med olika typer av dietkost. Alltså, var och en blir väl salig på sin tro men vissa saker borde man nog hålla för sig själv. Nä visst ja, här finns väl stålar att göra på alla som fått besked att ingen medicinsk behandling kommer att bota dem. Geschäft. Ingenting annat. Om ni frågar mig.

Herr Putin går från klarhet till klarhet. I går skickade han sina varmaste gratulationer och lyckönskningar till herr Lukasjenko. Intet nytt under solen. Men visst hoppades man på demokratier när gamla Sovjet tog slut och blev självständiga (nåja) länder?

Apropå Ryssland. Det värmde ett troget AIK-hjärta när Gnaget vann borta mot CSKA Moskva i går och därmed är klart för Uefa Europe League.
Heja. Heja. AIK.
Det var fullt på hemmapuben i går kväll.
Och solen sken.
Inte ens de ryska fansens apljud (så fort någon svart spelare fick bollen) kunde ta död på segerglädjen.
Där fick dom.
Liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.