Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

måndag 4 april 2011

Stora tabbar


Sol och 16 grader varmt, hade meteorologerna utlovat i går. Pyttsan. Regn, dimma och fem grader. Snöhögarna på gräsmattan krympte inte ett skit. Och inte kunde man promenera i geggamojan heller.
Alltså, hur många tabbar får man göra i det där yrket.
Va?

En större, och framför allt mer kostsam tabbe, är Botniabanan. Varför skriker inte alla i högan sky om den? Kostnaden uppgår till astronomiska femton miljarder kronor. Nästan lika mycket som Öresundsbron och den drar i alla fall in en del kulor. Det gör inte Botniabanan, en järnväg som är så himla dålig att SJ inte vill trafikera den. Man kan ju undra vad patron Persson fick i gengäld för att driva igenom det skitbygget.

I dag skriver Expressen att det blir "soligt och varmt till helgen". Men dom skriver inte vilken helg. Lika bra det, antagligen.

Under helgen var det fortsatt tjat om sjukförsäkringen. Några läkare skrev en debattartikel och ömkade de stackare som blir "utförsäkrade" och flera tv-nyheter hakade på. Jag har fortfarande inte fattat vad det är som är så himla dåligt. Exemplen som kvällspressen lyfter fram, handlar om
a) folk som aldrig har haft ett jobb och därför inte får sjukpenning (självklart)
eller
b) folk som aldrig har betalat till a-kassan och därför inte får några pengar därifrån (också självklart).
Tabbarna med det lilla antal väldigt sjuka människor som skulle flyttas över till Arbetsförmedlingen har man ju löst nu och det finns inte längre någon bortre gräns för obotligt sjuka människor.
Vad återstår att åtgärda? Det är väldigt svårt att få fram några fakta.
Faktum är dock att hälften av alla "stackare" som utförsäkrades förra året, faktiskt har fått jobb. Men sånt skriver inte tidningarna om.
Trött blir man.

Johan af Donner blir nu av med nåt lyxhus i Torekov för att kunna betala tillbaka lite grann av det han snott från Röda Korset och Cancerfonden. Skumt att han inte skrev över alla sina tillgångar på sin fru. Såna tricks brukar fula fiskar ägna sig åt. Tabbe.

Årets konstigaste reportage (hittills) måste vara ett "hemma-hos" i Tina Lejonborgs lägenhet. Bild på några helskumma tygdockor med hängpattar och bildtexten "Tina började tillverka dockor när Michael Jackson dog". Öh?

Och Agneta Sjödin har kärlekssorg. Igen. Men alltså, kan inte tidningarna vänta med att skriva att hon har "träffat sitt livs kärlek" tills förhållandet har passerat 4-månadersgränsen, vilken tycks vara den magiska. Fast då måste dom ju hitta nåt annat att skriva om. Jobbigt.

Fånerierna med välgörenhetsmiddagar i USA skvätter över hit (jajamänsan allt därifrån kommer hit förr eller senare) och organisationen Childhood Foundation fick in nästan fyra miljoner kronor på spektaklet. Prinsessan Madeleine gjorde stor succé. Exakt vad bestod hennes insats av, kan man undra. Hon har ju hyfsad timlön. Borde inte vi som betalar den få veta vad hon uträttar för pengarna?

Var tionde svensk väljer samma yrke som sina föräldrar skriver E24 under ingressen att det minsann inte bara är kungligheter som ärver sina yrken. Möjligt, men det är bara kungligheter som kan upprätthålla ett yrke utan några som helst kvalifikationer. Har svårt att tro att en fiskare skulle överlåta skutan till ett barn med sjösjuka. Eller att en Wallenberg som inte kan räkna skulle bli invald i bankstyrelsen.
No way.

Nytt ord i dag: Dödskorvar. (Aftonbladet)
Nope, det var inte vad jag trodde att det var.
Tur det.

AB skriver i dag också att politiker bor i innerstan eller i förmögna förorter, inte i Rinkeby eller någon annan miljonprogramsförort. Den som är förvånad säger tuppen-ja. Vem bor där om man inte måste? Liksom.

För fem spänn får man veta varför Gustav Fridolin klädde ut sig till hora och inte träffar sin pappa. Lite nyfiken är jag på sambandet där, men fem spänn? Nä. Det räckte med att få veta att han är dålig på att källsortera. Gäsp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.