Välkommen!

En blogg om livets sorger, bekymmer och förtretligheter.

fredag 15 april 2011

Går alla på speed?


Vad händer med alla småputtrigt trivsamma programledare?
Bosse Bildoktorn, Mat-Tina, Bo Rappne, Leila som bakar och alla de andra. Efter ett par säsonger har programmen de förekommer i övergått från att handla om bilar, mat, trädgård och bakning till att vara en enmans-show. Eller enkvinnas-show. Plötsligt är det programledaren själv som är i fokus och grimaserar, gestikulerar och har sig så man blir alldeles trött. För att inte tala om Det Överdrivna Språket. Oavsett om det är småländska, stockholmska eller skånska de talar, låter de efter ett par säsonger som en parodi på sin egen dialekt. Alla blir som Patrik Ekwall och slår nästan knut på sig för att synas i rutan. Undrar förresten om det är sant att han avstår löneförhöjning mot fler minuter i tv-rutan. Nä, det är nog bara elakt skvaller.

Senast i raden av mänskliga Duracell-kaniner är Anne Lundberg. Hon har gått från lågmäld programledare till Se På Mig. Hela Tiden. Inte nog med att hon pratar oavbrutet i själva programmet, hon är speaker också. Även om man möjligen skulle kunna bortse från allt detta (t ex stänga av ljudet och texta programmet) kan man inte låta bli att störa sig på det långa håret som hon dingsar runt med där bland maten. Vem försåg henne med speed? Liksom.

Regeringen är missnöjd med det låga förtroende som allmänheten har för Försäkringskassan. Tacka medierna för det, vetja. Så otroligt mycket kontakt jag haft med den myndigheten och bara träffat på proffsiga, empatiska och hjälpsamma medarbetare. Finns säkert rötägg där som på alla andra ställen, men det generellt låga anseende kassan har bottnar säkert i alla snyftreportage som tidningarna gottar sig i. Ooooops, jag kunde visst inte låta bli...

Var femte svensk säger sig vara beredd att sälja sin ena njure för 300 000 spänn. Men det är väl allmänt känt att det finns folk som gör vad som helst för pengar. Iran är det enda land i världen som tillåter handel med organ. Iran är också det enda land som inte har några som står i kö för att få organ. Läskigt.

I Teheran är det förbjudet att ha hund på allmän plats, men nu börjar hundar bli så populära så politikerna vill utvidga förbudet till att gälla även i hemmet. Totalt hundförbud alltså. Skälet är att man tycker hundägande är "ett ohämmat härmande av vulgär västkultur". Hjälp.
Djurägare är berikade människor sa en känd tv-producent en gång.
Bara att hålla med. Faktiskt.

Färjestad blev svenska mästare i hockey i går. En av spelarna säger att "det är som att bli farsa". Undrar vad hans fru tycker om det.

Ylva Johansson, vad går hon på (det är inte speed, helt klart)? Nu har hon väl förekommit i lite väl många pinsamma sammanhang. Va?

Aftonbladet visar en film där Khadaffi körs runt i en bil längs Tripolis gator, skitfort. Han står upp genom bilens taklucka och viftar med armarna och sina knutna nävar. Hatt, solglasögon - hela paketet. Varför dyker ordet body-double upp i huvudet?

"Bluffmäklaren" som Aftonbladet kör som följetong. Jodå, jag har träffat henne. "White trash" tänkte jag första gången. Jag är ju så himla internationell. Och försäljningen gick rekordfort. Något annat skumt märkte inte vi.
Man undrar vad som händer i en människas huvud när man plötsligt bara ballar ur.

Tidningen varnar också för bluffannonser på Facebook. Hur godtrogen kan människan få vara och fortfarande kallas för en tänkande individ. Något av det mest geniala jag sett är uppmaningen "stackars NN har inte råd att låta operera sin hund. Sätt in pengar på konto nr ....... Det är mitt privata kontonummer, så skriv att pengarna ska gå till detta ändamål." Eller hur.

Christer Sjögren säger att han har fått "skamliga förslag" genom åren. Inte direkt, men han "kan läsa mellan raderna". Jo, alla är fria att göra sina egna tolkningar. Så länge han inte försöker leka Elvis är jag nöjd.

Favoritkräkmedlet Berlusconi har fått igenom ännu en lag som gör att han slipper åtal. Italienarna gapar och sväljer och omvärlden orkar inte reagera med mer än en gäspning. Ingen blir ens en aning förvånad längre. Enda trösten är att hans tid på tronen är över 2013. Kanske. Han tänker nog inte kandidera i nästa val. Osäkerheten i det uttalandet är skrämmande nog.

Vinnarlåten i schlager-SM är hemsk. HEMSK säger jag. Den sitter som ett j-la flugpapper i skallen. Kan göra vem som helst galen.
"Popular, I will be popular..."
HJÄLP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Frilansare med ett förflutet inom marknadsföring och information. Skriver yrkesmässigt mest om hundar, men vädrar gärna mina åsikter om aktuella händelser i bloggform.